MOPAN Suceava

De la începutul acestui an pe raza județului Suceava s-au produs 30 de accidente grave, cu 16 mai puțin decât în perioada similară a anului trecut, informează Inspectoratul Județean Suceava prin purtătorul de cuvânt Ionuț Epureanu. Din păcate trendul descendent nu se manifestă și în ceea ce privește accidentele cu implicarea pietonilor, fie că este vorba despre indisciplină pietonală sau neacordare de prioritate pietonilor.

Astfel, indisciplină pietonală și neacordarea de prioritate pietonilor sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere, de la începutul anului înregistrându-se 21 de evenimente rutiere cu implicarea pietonilor. Dintre acestea, 14 accidente (-9 față de perioada similară din 2020) s-au produs pe fondul traversării neregulamentare sau al staționării pe carosabil. În urma acestor accidente au decedat 3 persoane (-5 față de perioada similară din anul precedent) și au fost rănite grav alte 3 persoane (-4 comparativ cu perioada similară din 2020).

Pe fondul neacordării de prioritate pietonilor de către șoferi s-au produs 7 accidente (-4 față de perioada similară din 2020) soldate cu o persoană decedată.

Datele statistice evidențiază o scădere a numărului accidentelor și a persoanelor decedate su rănite, însă problematica rămâne una prioritară săptămânal organizându-se acțiuni pe raza întregului județ pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Acțiunile au în principal rol preventiv și de responsabilizare a participanților la trafic, însă pentru identificarea celor care încalcă legea și pun în pericol viața și integritatea fizică a persoanelor sunt utilizate și autospecialele neiscripționate și aparatura radar tip pistol.

În aceea ce privește acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, activitățile sunt concentrate în special în zonele urbane și în zona unităților de învățământ.

La nivelul municipiului Suceava o astfel de acțiune s-a organizat și în data de 16.03.2021 când polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, au desfăşurat activități pe linia prevenirii și combaterii accidentelor rutiere pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător dar şi pe linia disciplinării pietonilor.

Au fost aplicate 35 de sancţiunicontravenționale în valoare totală de 20.880 lei din care: 9 pentru neacordare prioritate pietoni, 5 pentru traversare neregulamentară de către pietoni și 21 pentru alte abateri săvârșite de către șoferi sau pietoni.

În cadrul acțiunii au fost reținute 12 permise de conducere, din care 9 pentru neacordare prioritate pietoni și 3 pentru alte cauze.

De asemenea, au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava