Concert pascal
MOPAN Suceava

Îndrăgita și celebra actriță Angela Lansbury, cunoscută publicului român mai ales datorită serialul de succes ‘Verdict, crimă’, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, informează contactmusic.com.

Cu o carieră care se întinde de-a lungul a opt decenii, actrița a fost nominalizată de trei ori la Premiile Oscar și a jucat o serie de roluri emblematice, care au transformat-o în una dintre cele mai îndrăgite vedete de la Hollywood.

Angela Lansbury a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, a anunțat familia ei într-un comunicat. „Copiii doamnei Angela Lansbury anunță cu tristețe în suflet că mama lor a murit liniștită în somn, la casa ei, din Los Angeles”, a spus familia.

Născută în 1925, Lansbury a fost una dintre ultimele mari actrițe supraviețuitoare ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood. Angela Lansbury s-a născut de fapt la Londra și s-a mutat ulterior la New York, unde a urmat cursurile Feagin School of Dramatic Art. A fost remarcată de un regizor de la Hollywood la o petrecere în 1942, iar primul ei rol a fost acela de menajeră în filmul ‘Gaslight’, din 1944. Cariera ei ulterioară i-a purtat pașii de la Broadway la Hollywood, reputând succes pe marele și micul ecran. Angela Lansbury a câștigat nominalizări la Oscar pentru rolul ei de servitoare în filmul ‘Gaslight’, ca Sibyl în ‘The Picture of Dorian Gray’, în 1945, și în ‘The Manchurian Candidate’ din 1962. Angela Lansbury a primit, de asemenea, un Oscar onorific pentru întreaga carieră, la vârsta de 88 de ani în 2013.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava