Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea mai performantă echipă din istoria sportului sucevean, CS Universitatea Suceava, nu reuşeşte să găsească posibilitatea legală de a continua activitatea handbalistică cu întregul aport al comunităţii locale. Propunearea consilierilor PDL din cadul Consiliului Local Suceava de creare a “Asociaţiei Handbal Club Universitatea Bucovina, după modelul realizat la Turda, nu a fost dezbătută, aşa cum era de aşteptat în ultima şedinţă de Consiliu Local care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Proiectul propus a fost trimis Comisiei de Sport pentru analiză urmând ca la următoarea şedinţă, din 12 septembrie, să se poată discuta în cunoştinţă de cauză. Singura problemă este faptul că CSU Suceava nu era sigură în ce campionat va evolua, în Liga Naţională sau Divizia A, sezonul competiţional al primului eşalon valoric începând în 14 septembrie. Fără a intra în detalii legate de probleme de buget sau legislaţie sportivă sau alte “probleme” putem să spunem faptul că la Turda, asociaţia care a permis echipei Potaissa să participe în Liga Naţională şi în sezonul 2013-2014 a fost aprobat şi rezolvat în mai puţin de o săptămână, deci nu cu proverbiala lentoare a ardelenilor.
Se pare totuşi că, potrivit afirmaţiilor profesorului Petru Ghervan, echipa suceveană va lua startul în Liga Naţională, şi nu în Divizia A, sub patronajul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava.

Să sperăm, încă o dată, că sportul sucevean, nu doar echipa de handbal, nu va dispare din peisajul sportului românesc. Este păcat ca după decenii de existenţă istoria sportului sucevean să se încheie brusc. Nu trebuie totuşi omis faptul că Primăria şi Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Suceava au susţinut sportul sucevean de-a lungul anilor, dar în prezent, la fel ca peste tot de altfel, au nevoie de sprijinul componentei private din comunitatea locală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava