Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Rugăm toate instituțiile publice, autoritățile la nivel national și local, ministere, magazine comerciale, mall-uri, cinematografe, teatre, etc. ca prin decizii proprii, să interzică consumul oricărui tip de produs din tutun în locațiile proprii.

InfoCons trage un semnal de alarma cu privire la interzicerea cat mai urgenta a consumului oricărui tip de produs din tutun și țigaretelor electronice, ținând cont de măsurile minimale referitoare la reglementarea ”noilor” produse din tutun încălzit (”heated tobacco products”) și a celor care eliberează nicotină folosind dispozitive electronice (”electronic nicotine delivery systems”), recomandate de Organizația Mondială a Sănătății tuturor statelor care au ratificat Convenția Cadru pentru Controlul Tutunului.

De asemenea susținem interzicerea publicității pentru toate produsele din tutun în toate amplasamentele prevăzute în legea nr. 457/ 2004 privind publicitatea şi sponsorizarea pentru produsele din tutun (cele în care este interzisă publicitatea pentru produsele din tutun obișnuite).

Protecția consumatorilor acestor produse și a celor din jurul lor care inhalează pasiv substanțele rezultate prin procesarea termică a produselor și care se elimină în aerul ambiental, prin interzicerea consumului în spațiile în care este interzis fumatul.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în rândul românilor, estimându-se că doar în 2016 au murit 148.490 români din cauza unei astfel de afecțiuni.

Fumatul este un factor de risc major pentru instalarea acestor boli, estimându-se că în România, în 2016, au murit 17.603 oameni din cauza unei boli cardiovasculare provocate de fumul de tutun

InfoCons a demarat atât la nivelul adminstrațiilor locale cât și naționale o procedură privind luarea unor decizii de interzicere a tuturor produselor din tutun în spațiile publice, având în vedere că atât reclama tot mai agresivă a acestor produse are impact negativ mai ales în rândul tinerilor.

Sorin Mierlea –Presedinte InfoCons

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava