MOPAN Suceava

Aproximativ unul din zece europeni (11%) admite că, în anul precedent, a cumpărat bunuri sau servicii care implică muncă la negru, în timp ce 4% recunosc că ei înșiși au fost plătiți la negru în schimbul unei munci fără forme legale. În plus, unul din 30 (3%) a fost plătit parțial în numerar de către angajatorul său („remunerație în plic”). Acestea sunt câteva dintre constatările unui sondaj Eurobarometru, care arată că munca la negru continuă să fie larg răspândită în Europa, deși amploarea și percepția problemei variază de la o țară la alta.

România face parte dintre statele membre cu procent ridicat de „angajați cu remunerație în plic” (7% față de media UE menționată mai sus; cel ma ridicat procent e în Letonia – 11%), însă este țara în care a fost înregistrată și cea mai importantă descreștere a numărului acestor angajați (16%).

Comunicatul  de presă integral se găsește în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/24032014_munca_la_negru_un_fenomen_larg_raspandit_ro.htm

Potrivit rezultatelor a două sondaje realizate în spitalele de urgență (respectiv, unități destinate îngrijirilor medicale de scurtă durată, precum și tratamentelor medicale ori chirurgicale urgente) și printre medicii generaliști din Europa, sistemele de tip e-sănătate încep să fie utilizate din ce în ce mai mult. Astfel, în 2013, 60% dintre medicii generaliști au folosit aceste instrumente, numărul lor fiind cu 50% mai mare decât în 2007. Cu toate acestea, mai rămân multe de făcut în acest sens.

Date referitoare la România se găsesc, începând cu pagina 193, în studiul „Sondajul privind spitalele europene: analiza acoperirii serviciilor de e-sănătate (2012-2013)” – disponibil în limba engleză în pagina:

http://ec.europa.eu/information_society/newsroom/cf/dae/document.cfm?action=display&doc_id=4715

Comunicatul de presă integral poate fi consultat în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/24032014_e-sanatatea_in_ue_care_este_diagnosticul_ro.htm

Potrivit rezultatelor ultimului sondaj Eurobarometru privind sportul și activitatea fizică, 59% dintre cetățenii Uniunii Europene nu fac niciodată sport sau rareori desfășoară activități sportive, în timp ce 41% fac sport cel puțin o dată pe săptămână.

Europa de Nord este mult mai activă fizic decât sudul și estul. 70% dintre respondenții din Suedia au declarat că fac sport sau activități fizice cel puțin o dată pe săptămână, plasându-se cu puțin înaintea Danemarcei (68%) și Finlandei (66%) și fiind urmată de Olanda (58%) și Luxemburg (54%). La cealaltă extremă a clasamentului se află Bulgaria, unde 78% dintre persoane nu fac niciodată sport sau activități fizice, urmată de Malta (75%), Portugalia (64%), România (60%) și Italia (60%).

Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/24032014_eurobarometrul_privin

Comisia Europeană a publicat o propunere pentru un regulament nou privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice. Preocupările consumatorilor și ale producătorilor se află la baza acestei noi propuneri, care vizează soluționarea neajunsurilor sistemului actual. Piața produselor ecologice a UE a crescut de patru ori în ultimii 10 ani, iar normele trebuie actualizate și adaptate astfel încât sectorul să se poată dezvolta în continuare și să poată răspunde provocărilor viitoare.

Potrivit studiului privind agricultura ecologică în UE, România se află printre statele membre care au cel mai mic procent (sub 1%) de suprafață utilizată pentru acest tip de agricultură din totalul suprafeței agricole utilizate, însă se află și printre cele în care suprafața fermelor ecologice (47 ha/fermă) depășește media europeană (34 ha/fermă). Studiul se găsește în pagina:

http://ec.europa.eu/agriculture/markets-and-prices/more-reports/pdf/organic-2013_en.pdf

Comunicatul de presă integral se găsește în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/25032014_agricultura_ecologica_propunere_a_comisiei_pentru_o_cantitate_mai_mare_si_o_calitate_mai_buna_ro.htm

Conform datelor publicate de Comisia Europeană, cei 400 de milioane de utilizatori de internet din Europa se confruntă cu o loterie geografică în ceea ce privește prețul, viteza și diversitatea ofertelor de servicii în bandă largă. Cele patru studii date publicității arată că nu există practic niciun model și nicio coerență între piețele de servicii în bandă largă din interiorul UE. Consumatorii sunt, de asemenea, derutați în fața informațiilor divergente furnizate de operatori, ceea ce le limitează capacitatea de a alege oferta cea mai bine adaptată necesităților lor.

Potrivit datelor dintr-unul dintre aceste studii, respectiv studiul Eurobarometru pe tema pieței de comunicații telefonice și electronice, în România doar 94% dintre cetățeni dispun de o formă de acces la serviciile de telecomunicații (față de 98% media europeană și 100% în 10 state membre), în timp ce doar 88% dispun de un telefon mobil personal (comparativ cu o medie europeană de 92%). Studiul integral este disponibil în pagina:

http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/ebs/ebs_414_en.pdf

Comunicatul de presă pe tema acestor studii se găsește în pagina:

http://ec.europa.eu/romania/news/25032014

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava