• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane au organizat Ziua informării pentru solicitanţii de locuri vacante în străinătate. Practic, participanţii au fost învăţaţi cum să aleagă un loc de muncă sigur şi cum să evite ofertele perfecte în spatele cărora se ascunde de multe ori adevărate reţele de trafic de persoane.
La „Information Day” au participat aproximativ de 50 de persoane, majoritatea elevi de liceu. Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a explicat că această întîlnire a fost organizată pentru a se pune accent pe pericolul de a pleca în străinătate fără să se informeze. Lipsa se informare pare să fie principalul motiv pentru care, sub mirajul unui loc de muncă în străinătate bine plătit, mulţi se trezesc cu neplăceri care pot duce chiar şi la traficare. Specialiştii AJOFM au ofert sfaturi pentru persoanele care caută un serviciu în străinătate şi le-au trecut ăn revistă serviciile de care pot beneficia, gratuit, printr-o simplă vizită la agenţie. De pildă, AJOFM Suceava intermediază ocuparea de locuri de muncă sigure în străinătate prin programul EURES, o reţea internaţională de cooperare între serviciile publice de ocupare a locurilor de muncă. În momentul de faţă această ofertă cuprinde, pentru România, peste 1000 de locuri de muncă în special în domeniile: medical şi IT, dar se caută şi: electricieni, mecanici, bucătari ori lucrători în agricultură.
Laura Stadler, coordonatorul Centrului Regional Suceava al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, a a vorbit despre pericolul locurilor de muncă aşa zis perfecte şi a recomandat căutarea locurilor de muncă legale la instituţii cum este AJOFM. Avertismentul a fost că în spatele anunţurilor din ziare stau, de foarte multe ori, adevărate reţele de escroci şi de trafic de persoane.
De altfel, elevii au putut urmări un film cu mărturii cutremurătoare ale unor tinere care au ajuns victime ale unor astfel de reţele. În 2013, 896 de persoane au fost identificate ca fiind victime ale traficului de persoane, cu 14% mai puţin ca în anul anterior. În continuare, cele mai multe victime provin din mediu rural şi au un nivel de educaţie scăzut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava