Concert pascal
MOPAN Suceava

Infracţionalitatea în mediul şcolar sucevean a scăzut cu 11,1%, în urma activităţilor de prevenire a violenţei în mediul şcolar şi de menţinere a climatului de siguranţă în zona unităţilor de învăţământ. Aşa reiese dintr-un comunicat de presă al IPJ Suceava. „Colaborarea permanentă cu directorii unităţilor de învăţământ, cu învăţătorii, profesorii şi diriginţii a asigurat premisele unui parteneriat eficient care să conducă la prevenirea incidentelor ce ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs.

Pe tot parcursul anului, s-au organizat întâlniri şi dezbateri cu elevii pentru a contribui la însuşirea de către aceştia a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase. Pentru a putea menţine acest trend descendent în ceea ce priveşte situaţiile de risc în care sunt implicaţi elevii poliţiştii recomandă ca activităţile de responsabilizare şi conştientizare a tinerilor să fie continuate şi pe perioada vacanţei, de către părinţi sau în cadrul unor acţiuni extraşcolare organizate”, se arată în comunicat. De pildă, venind în sprijinul acestui demers, în perioada 05 – 09 iunie 2013, la Vatra Dornei, poliţiştii au organizat activităţi preventive în toate şcolile generale din localitate. În colaborare cu un reprezentant al Asociației ,,ALECS-GROUP” Suceava au fost organizate întâlniri cu elevii din cadrul celor trei școli gimnaziale din municipiul Vatra-Dornei, la care au participat aproximativ 600 copii, ocazie cu care s-a prezentat situația accidentelor rutiere produse de la începutul anului școlar, în zona de responsabilitate, în care au fost implicați elevi fiind indicate cauzele care au condus la producerea acestor accidente. De asemenea, au fost exemplificate două dintre cazurile deosebite şi s-au purtat discuții libere cu elevii, despre modul de deplasare pe drumul public, traversarea acestuia, alegerea locului de joacă, modul de comportare în calitate de pasager în autoturism sau alte mijloace de transport, circulația bicicliștilor și alte reglementării din legislația rutieră.

Totodată, elevii au fost informaţi cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual sau violent, fiind distribuite materiale realizate în cadrul campaniei ,,Să exmatriculăm violenţa şcolară”. “Implicarea părinţilor este foarte importantă în crearea unor atitudini comportamentale. Educaţia primită la şcoală trebuie să fie completată cu sfaturile şi exemplele oferite de familie, deoarece acestea au o influenţă mai mare asupra copiilor. Responsabilitatea pentru siguranţa elevilor ne revine tuturor: autorităţi locale, profesori, părinţi, poliţişti. Cu toţii vrem să-i ştim protejaţi, la adăpost de orice pericol. În ceea ce ne priveşte, ne dorim să conlucrăm pentru un mediu şcolar în care profesorii să-şi predea cursurile în condiţii optime, iar copiii să se întoarcă cu bine acasă”, se mai precizează în comunicatul IPJ. Poliţiştii le urează elevilor o vacanţă în siguranţă şi îi aşteaptă să ia parte la acţiunile cu caracter preventiv ce vor fi desfăşurate în perioada iulie – septembrie în cadrul şcolilor de vară şi workshop-urilor tematice. Mesajul final este următorul: “Nu uitaţi! Pentru situaţii de urgenţă, care reclamă prezenţa şi intervenţia rapidă a poliţiştilor, apelaţi numărul unic 112!”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava