MOPAN Suceava

În prima etapă a sezonului competițional 2014-2015 al Ligii Naționale de handbal masculin, CSU Suceava a primit vizita vicecampioanei Știința Bacău. La capătul unui meci dramatic cu o desfășurare epică, sucevenii au cedat cu 24-26 după ce în minutul 39 conduceau cu 21-15!

Fără doi dintre jucătorii sârbi nou veniți la echipă, CSU Suceava a ”atacat” cu încredere disputa cu Știința Bacău, echipă cu mulți jucători nou veniți în lot și cu un antrenor de firmă, Mateo Garalda.

Talia handbaliștilor oaspeți nu i-a impresionat deloc pe tinerii elevi ai antrenorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu care au fost la cârma jocului pe tot parcursul primei reprize. Cu Bursuc și Tîrzioru în formă bună și cu Ion Tcaciuc și în atac și în apărare ca în zilele bune, dar și cu portarul Vasile Taciuc la cote înalte, gazdele au condus cap-coadă în primele 30 de minute. A fost pe rând 5-3, 8-6, 10-9, 15-11 pentru ca la pauză CSU Suceava să conducă pe tabela de marcaj cu un neverosimil 18-12!

Chiar dacă la reluare băcăuanii au punctat primii, Tîrzioru a fost de neoprit, el marcând 12 goluri și gruparea suceveană conducea în minutul 39 cu 21-15. Din acest moment, nimic nu a mai mers la echipa gazdă, ”rotițele” s-au ”gripat” și vulcanicii suporteri suceveni, care au fost din nou la înălțime, au asistat la o eternă ”înecare” la mal specific românească.
Mai lenți decât adversarii lor, băcăuanii au început să se apere agresiv avantajați de ficurile lor impunătoate și șansele de gol din atac pozițional au scăzut. Peste asta au venit câteva momente de neinspirație maximă și ghinion pentru Alin Petrea, câteva parde bune ale goalkeeper-ului advers și a fost suficient ca oaspeții să revină în joc. Așa cum se întâmplă de obicei, mai ales la Suceava, arbitrii au profitat și ei și ne-au ”ciupit” puțin, iar tehnicienii grupării gazdă au avut și ei o idée nefericită înlocuindu-l pe portarul Vasile Tcaciuc cu Andrei Spiridon. În consecință, nimic nu a mai mers pentru CSU Suceava și elevii antrenorilor Petru Ghervan și Răzvan Bernicu au scăpat printre degete două puncte immense în condițiile în care oaspeții nu au impresionat decât prin vitalitatea lui Pinnonen și tehnica de aruncare a lui Celestin.

CSU Suceava: Manea, Tcaciuc, Spiridon (portari), Târzioru 12 goluri, Bursuc 4, Eros 2, Tcaciuc 2, Popovici 1, Preda 1, Roban, Petrea, Alexa, Baleaev, Costea;

Știința Bacău: Tamaș, Grigoraș, Erhan (portari), Bondar 8 goluri, Celestin 5, Pinnonen 4, Dospinescu 3, Rotaru 2, Tokic 2, Păunică 1, Johansson 1, Iancu, Vartic, Tărîță, Carali, Câmpan.

Rezultate consemnate în prima etapă a Ligii Naționale de handbal masculie:
CSM Călărași – HCM Constanța 32-30
HC Vaslui – HC Odorhei 24-28
CSU Suceava – Știința Bacău 24-26
Dinamo – Poli Timișoara 26-24
Potaissa Turda – Pandurii Tg.Jiu 27-26

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava