MOPAN Suceava

În primul meci oficial al anului 2016 din cadrul seriei A a Campionatului Naţional de handbal masculin pentru juniori I, echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava a jucat pe teren propriu împotriva formaţiei LPS Vaslui. La capătul unei dispute aprige, oaspeţii s-au impus cu 33-28.

Primele parte a întâlnirii a fost foarte echilibrată, gazdele fiind la conducere. Vasluienii au revenit şi au marcat de trei ori la rând, păstrând diferența de două goluri pe tabela de marcaj până în minutul 23, când oaspeţii aveau 14–10. Elevii profesorului Petru Brândușe au revenit și s-au apropiat la un gol în două rânduri, dar oaspeții au intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, scor 18–15.

Repriza secundă a fost una în care fiecare din cele două formaţii au avut perioade mai bune de joc alternativ cu cele mai modeste, sucevenii primind destul de multe goluri pe faza a doua și contraatac, lucru ce nu prea s-a mai întâmplat în meciurile anterioare. Oaspeții au reușit primele trei goluri ale reprizei și s-au dus la 21–15, dar au urmat patru reușite consecutive ale sucevenilor, care s-au apropiat la două goluri. A urmat din nou o perioadă foarte bună a vasluienilor, cu cinci reușite, aici consemnându-se cea mai mare diferență de scor, 26 -19. Finalul a fost ceva mai echilibrat, dar ratările din situații clare din tabăra gazdelor i-au costat în final, când au pierdut cu 28 – 33.

„Pentru noi era important să câștigăm acest meci, deoarece suntem în luptă directă cu Vasluiul și Iașiul, dar așa a fost să fie. Știam că va fi un meci greu și am căutat să pregătesc cât mai bine jocul, dar am avut și trei jucători accidentați, iar vreo doi au jucat deși aveau sechele după accidentări. Din păcate am avut multe ratări, n-am marcat atunci când trebuia, iar pe faza de apărare ne-am relaxat fără motiv tot în momente cheie ale jocului, primind foarte multe goluri pe faza a doua și contraatac, lucru la care noi nu prea s-a întâmplat. Avem probleme și la pregătirea fizică și nu suntem la parametrii la care ar trebui și de aceea am fost nevoiți să facem foarte des schimbări”, a explicat antrenorul Petru Brândușe.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că echipa sa rămâne în cărți pentru calificarea mai departe deoarece clasamentul va fi altul după retragerea echipei din Botoșani, plus că va mai fi turneul de sală pe teren neutru, unde se vor stabili cele patru echipe ce merg la turneul semifinal.

În meciul de sâmbătă, cel mai bun marcator al sucevenilor a fost Robert Alupoaie, cu 12 reușite, urmat de Bogdan Cozorici(10 goluri), în timp ce Andi Tofănel, Ionuț Logofătu, Antonio Pintilei, Robert Cîmpan, Iulian Cojan și Vasile Cvinda au marcat câte un gol fiecare.

Echipa LPS Suceava va evolua săptămâna viitoare la Roman, etapă după care campionatul va lua o pauză până pe 12 martie, timp în care se vor reuni loturile naționale de juniori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava