MOPAN Suceava

Iașiul a fost săptămâna trecută epicentrul inovației și al tehnologiei, găzduind prima ediție a Conferinței Internaționale INNOVENTURE. Evenimentul a reunit peste 200 de reprezentanți ai domeniilor direct interesate de promovarea și implementarea inovației: mediul academic, institute de cercetare, incubatoare, autorități publice, asociații de afaceri, întreprinderi mici și mijlocii și companii mari, experți în inovare și finanțare, inovatori și dezvoltatori.

Loop Operations a creat Conferința Internațională INNOVENTURE ca instrument dedicat managerilor și antreprenorilor, prin care să genereze, să stimuleze și să ghideze procesul inovativși transferul tehnologic în companiile românești.

Rodica Lupu, CEO Loop Operations: „Noi ne-am dorit să promovăm inovarea în companii, face parte din misiunea și agenda noastră, dar, dincolo de aceasta, am vrut să creăm contextul pentru a face inteligibil acest concept de spirală cvadruplă a inovării, care presupune crearea unui ecosistem inovativ bazat pe cooperarea între mediul privat – companii, mediul academic, autoritățile publice și, deopotrivă, structuri asociative – societatea civilă, fie că e vorba de patronate sau asociații profesionale sau chiar de cetățeni”.

La INNOVENTURE a fost prezentat și IngeniusNET – un alt instrument dezvoltat de Loop Operations în sprijinul antreprenorilor. Aceasta este o rețea informală în cadrul căreia se pot genera proiecte comune, fiecare membru putând iniția o discuție pe marginea unui potențial proiect și atrage parteneri de dezvoltare. Loop Operations gestionează IngeniusNET și pune la dispoziția membrilor informații relevante, simplificate, în timp real – inclusiv în ceea ce privește oportunitățile de finanțare a proiectelor dezvoltate în rețea.

Rodica Lupu, CEO Loop Operations: „Ne-am dorit foarte mult să fim cât mai concreți, să nu fie doar o conferință de idei, deși și acest lucru este foarte important, dar să reușim să și concretizăm ceva. Drept urmare, ne-am propus să încheiem protocoale de parteneriat în rețeaua IngeniusNET și am reușit să facem acest lucru cu un număr semnificativ de organizații, chiar în cursul acestor două zile. Majoritatea sunt organizații din regiune, respectiv Universități, companii, clustere, centre de transfer tehnologic” – continuarea declarației poate fi urmărită pe https://www.facebook.com/loopoperations.ro/posts/2381106318576092

Pe durata INNOVENTURE au fost încheiate, în rețeaua IngeniusNET, parteneriate cu Asociația Forumului Inventatorilor Români; Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni; Camera de Comerț si Industrie Iași; Primăria Slănic Moldova; Filiala Nord-Est aAsociației Patronale Surse Noi de Energie SUNE, Centrul de Transfer Tehnologic PETAL – CCT Petal, Clusterul RENEW; Universitatea ,,Vasile Alecsandri” Bacău; Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescude la Brad”, Iași.

INNOVENTURE a adus laolaltă 25 de speakeri români și internaționali și lideri în construcția de ecosisteme de inovație care au prezentat oportunități, bune practici, metode și instrumente utile în pregătirea afacerilor pentru provocările care urmează.Conferința a fost structurată în 4 secțiuni de dezbateri:Ecosisteme de inovație, Industria 4.0, Managementul și Finanțarea Inovației și Povești de Succes, și 12 workshopuri de analiză aprofundată.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.innoventure.eu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava