Concert pascal
MOPAN Suceava

O femeie din Putna a rămas fără 2.600 de lei după ce a fost înşelată de un bărbat care s-a dat drept fiul ei. În cursul zilei de vineri, agenţii Postului de poliție Putna au fost sesizați de C. Calina, 64 de ani, despre faptul că în cursul aceleiași zile a fost înșelată de o persoană necunoscută care a apelat-o telefonic și care sub pretextul că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație i-a solicitat să-i trimită suma de 2600 lei, sumă ce reprezenta onorariul pentru avocatul din oficiu, iar ea a trimis această sumă de bani.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că femeia are un fiu, în vârstă de 40 ani, care locuiește în județul Timiș, iar în cursul zilei de vineri, în jurul orei 12.15 a fost sunată pe telefonul fix de acasă de un bărbat, care s-a recomandat a fi fiul ei și care i-a relatat faptul că a fost implicat într-un accident rutier și a suferit leziuni grave, fiind transportat de urgență cu un elicopter la un spital din București.

Acesta a implorat-o pe mama sa să-l ajute după care i-a spus să vorbească cu avocatul său întrucât el nu mai poate vorbi. În continuare C. Calina a vorbit cu un alt bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său și i-a solicitat acesteia să-i trimită suma de 2600 lei, sumă ce reprezenta onorariul său.

Femeia s-a deplasat apoi la o bancă din Rădăuţi la care avea un cont de economii, a retras suma de 1000 euro, din care a schimbat 700 euro, iar ulterior s-a prezentat la un ghișeu pentru a depune banii. Deși angajatul băncii a atenționat-o pe victimă cu privire la faptul că depunerea banilor poate constitui o înșelăciune, C. Calina a declarat că dorește să trimită acei bani fiului ei. După efectuarea transferului de bani femeia a discutat telefonic cu fiul său care i-a spus că nu a fost implicat în vreun accident rutier și și-a dat seama că a fost înșelată. În cauză s-a întocmit dosar penal ce urmează a fi soluţionat procedural.

« Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri. Deşi poliţiştii au atras atenţia asupra măsurilor de prevenire a acestui gen de infracţionalitate, numai în luna precedentă s-au înregistrat 5 cazuri de înşelăciune, prejudiciul depăşind 15.000 lei. Poliţiştii vă recomandă să nu daţi curs acestor solicitări, deoarece nu constituie decât mijloace de îmbogăţire facilă pentru infractori, prejudiciul fiind greu de recuperat ulterior », se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava