MOPAN Suceava

În cursul lunii octombrie 2014, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a efectuat 363 actiuni de control, in urma carora au fost aplicate 142 amenzi în valoare totală de 189.950 lei. Şeful CJPC Suceava, Vasile Latiş, a declarat că tot luna trecută s-au inregistrat 122 de reclamatii. Latiţ a explicat că toate actiunile de control s-au efectuat in scopul verificării reclamatiilor si a desfasurarii unor actiuni tematice atat la nivel national cat si la nivel local.
Vasile Latiş a spus că dintre tematicile avute în vedere s-a numărat şi respectarea prevederilor legale privind conditiile de pastrare-depozitare impuse de producator a produselor comercializate in farmacii. Astfel, s-au efectuat 48 actiuni de control, aplicandu-se 28 amenzi in valoare de 56400 lei, oprindu-se de la comercializare produse in valoare de 485,8 lei. Ca deficiente s-au constatat lipsa preturilor, prezenţa unor produse expirate şi promotii la care nu se poate face raportarea la preţul de baza, neexistand produsul de referinţă.

Alte tematici au avut în vedere respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor in spalatorii auto. În cadrul acestei tematici s-au efectuat 33 actiuni de control,aplicandu-se 9 amenzi in cuantum de 8400 lei. Principalele aspecte constatate sunt lipsa afişării tarfifelor şi lipsa numelui firmelor. Vasile Latiş a mai spus că alte 35 de controale au fost efectuate pentru verificarfea respectării prevederilor legale privind comercializarea pâinii si a produselor de panificatie. În urma acestora au fost aplicate 8 amenzi in valoare de 6900lei pentru neafisarea pretului la kilogram sau lipsa afişării gramajului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava