MOPAN Suceava

Institutul „Bucovina” din Rădăuți a găzduit, astăzi, prin prof. dr. Marian Olaru, Conferința Științifică Internațională „Bucovina – Cultură și Spiritualitate Europeană”. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea Institutului „Bucovina”, filială a „Academiei Române”.

Prezent la deschiderea manifestărilor, primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a ținut să aprecieze activitatea prodigioasă din cadrul celei mai importante instituții culturale din Bucovina, manifestându-și susținerea și sprijinul pentru tinerii elevi care, datorită acestei instituții, au acces la adevărata zestre a Bucovinei. „Chiar dacă în administrațiile precedente au existat unele animozități cu privirea la această instituție, domnia sa garantează sprijinul necondiționat pe care administrația locală actuală îl oferă Institutului Bucovina. Consider că este datoria noastră să păstrăm vii valorile culturale ale Bucovinei, să le punem în lumină și să le prezentăm cu patos generațiilor tinere, care merită să cunoască adevărata istoria a acestui ținut binecuvântat de Dumnezeu, Bucovina noastră”, a precizat Bogdan Loghin.

La deschiderea conferinței au mai participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, precum și academicieni, profesori și oameni de cultură.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava