MOPAN Suceava

La mijlocul acestei săptămâni, Asociaţia Judeţeană de Volei Suceava în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava au avut interesanta idee de a realiza o întâlnire de suflet a voleiului de pe aceste meleaguri, întâlnire menită să-i omagieze pe cei care de-a lungul anilor au contribuit la ascensiunea acestui joc sportiv. La această întâlnire au fost prezenţi componenţi a patru generaţii de jucători din voleiul sucevean, reprezentanţi ai CSM şi DJST Suceava, precum şi principalii susţinători din mediul privat, invitat de onoare fiind profesorul Petre Raţă de la Universitatea din Cernăuţi. Prima generaţie de voleibalişti suceveni a fost reprezentată de „părintele” voleiului sucevean, doctorul Traian Căldare. Din a doua generaţia au fost prezenţi actualul antrenor al echipei CSM Suceava, Victor Pancu, alături de colegii săi Aurel Enuca şi Lulu Mogoş. A treia generaţie i-a avut ca membri pe Dan Semenciuc şi Gabriel Cazacu, cei mai tineri fiind „veteranii” actualei echipe de volei din Divizia A2, Andrei Sasu, Andrei Giurcă, Tudor Orăşanu şi Robert Pietraru. Din partea CSM Suceava au fost prezenţi directorii Vasilică Băiţan şi Valerică Gherasim, iar din partea DJST Suceava, inspectorul Mihai Androhovici. Un invitat special a fost şi fostul jucător al Sucevei, Florin Robciuc, actualmente stabilit la Bacău care a înfiinţat o echipă de old-boys care participă în competiţii.

Consilierul local Eugen Girigan şi domnul Dumitru Popescu de la SUCT Suceava au ţinut să menţioneze, în alocuţiunile lor, meritele deosebite în apariţia, dezvoltarea şi ascensiunea voleiului sucevean a domnului doctor Traian Căldare, să mulţumească pentru prietenia arătată de-a lungul anilor de profesorul Petre Raţă de la Universitatea din Cernăuţi şi să asigure pe actualul „motor” al echipei de volei din Suceava, Victor Pancu, de faptul că vor încerca în continuare, în limita posibilităţilor, să ajute voleiul sucevean.

Doctorul Traian Căldare, a rememorat momentele de pionerat ale voleiului sucevean şi apariţia primei echipe a Sucevei, Fulgerul. Nu a fost uitată nici promovarea a mai multor jucători de-a lungul anilor, de neuitat fiind Gabriel Udişteanu, unul dintre cei mai buni jucători ai lumii la un moment dat.

Deosebit de picantă şi hazlie a fost intervenţia profesorului Petre Raţă de la Universitatea din Cernăuţi, cel care a amintit întâmplări de pomină din îndelungata colaborare dintre centrele voleibalistice din Cernăuţi şi Suceava, tradiţia întâlnirilor sportive dintre acestea dăinuind şi astăzi.

Şi directorul CSM Suceava, Vasilică Băiţan, a ţinut să omagieze meritele promotorilor voleiului sucevean, Traian Căldare, Petre Raţă şi Victor Pancu şi a ţinut să menţioneze faptul că mulţumiri merită din plin Primăria Municipiului Suceava şi Consiliul Local, fără sprijinul acestora secţiile clubului fanion al oraşului Suceava fiind în colaps.

Profesorul Victor Pancu a oferit în încheierea momentelor festive diplome de merit şi tricouri din partea organizatorilor tuturor celor prezenţi, plăci care să marcheze acest moment primind din partea domnului Robciuc, doctorul Traian Căldare şi profesorul Petre Raţă. Întâlnirea de suflet a voleiului sucevean a fost dedicată şi Zilei Bucovinei, lucru ilustrat cu prisosinţă de prietenia dintre Cernăuţi şi Suceava.

Întâlnirea de suflet a voleiului sucevean care a adunat laolaltă prieteni de diferite generaţii a continuat cu poveşti de viaţă la un pahar de vin. A fost un moment deosebit pentru cei puţin mai „copţi” să-şi aducă aminte de vremurile bune, să poată ciocni un pahar cu cei care au împărtăşit entuziasmul pentru volei şi să strângă mâna unor adevăraţi prieteni cu care se văd mai rar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava