Concert pascal
MOPAN Suceava

O întâlnire dedicată copiilor cu părinți plecați în străinătate, dar şi părinţilor acestora, va avea loc, vineri, la Gura Humorului. Participanţii sunt actori sociali din oraş, reprezentanţi ai Poliţiei, ai unor fundaţii, ai Bisericii şi DGASPC Suceava.Va fi o acţiune interactivă ce aduce în atenţie problemele cu care se confruntă aceşti copiii. În judeţul Suceava peste 8000 de copii cu părinţi peste hotare.
Potrivit organizatorilor, se dorește a fi o acțiune interactivă. Părinții/reprezentanții legali sunt încurajați să discute pe această temă în ideea de a reuși împreună cu cei abilitați să susțină nevoile copiilor care rămân fără sprijin emoțional.
Școala Gimnazială Nr. 1 – prin prof. Dorina Spinosu va pune în discuție teme referitoare la dezvoltarea socio – emoțională a copiilor cu părinți plecați în străinătate.
Daniela Rusu, asistent social în cadrul Direcției de Asistență Socială, va discuta despre minorii cu părinți plecați la muncă în străinătate din orașul Gura Humorului și despre sprijinul oferit de comunitatea locală. Se va alătura preotul Ionuț Mihăilescu al cărui cuvânt intitulat ʺ Copii fără părinți, copii fără copilărie ” va fi un semnal de alarmă referitor la copilăria lipsită de inocență având ca principală cauză suferința acestora imprimată adânc în suflete atunci când cei care ți-au dat viață nu sunt fizic și uneori nici moral lângă vlăstarele lor. Din partea Poliției orașului Gura Humorului, Hlaghi Vasile Adrian, subcomisar va discuta despre efectele migrației asupra copiilor rămași acasă. Fundația Te Aud Romania, prin psihologul Ela Ștefănescu, va face referire la intervenția psihologică în sprijinul copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Tot din cadrul DGASPC Suceava se vor alătura membri ale celor 3 echipe mobile, precum și reprezentanți ai instituției. Brîndușa Sorina Bialy, coordonator al echipelor mobile, va ridica întrebări referitoare la argumentele pro și contra plecării părinților la muncă în străinătate.
În timpul întîlnirii vor fi susţinute şi momente artistice de către elevi de la Şcoala 1 Gura Humorului şi de la Serviciile Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava