Concert pascal
MOPAN Suceava

Demersurile în vederea modernizării coridorului care leagă Bucureşti de Varşovia prin Suceava-Siret-Cernăuţi şi Lvov vor fi reluate de către reprezentanţii judeţului Suceava şi cei ai regiunilor Cernăuţi-Ucraina şi Podkarpakie-Polonia. Aceasta a fost tema principală a discuţiei pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a avut-o luni la Palatul Administrativ cu ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, aflat în vizită oficială în judeţul Suceava. „Mă bucur că ambasadorul a făcut nişte remarci extrem de importante. Drumul dintre Varşovia şi Bucureşti pe aici prin Suceava are 1.200 de kilometri. Varianta prin Budapesta-Timşoara e de 1.700 de kilometri. Din păcate pentru că drumul pe la noi e prea îngust şi foarte aglomerat durata de timp a unui polonez care se deplasează spre Bucureşti a aceeaşi dacă merge prin Budapesta şi prin Timişoara deşi distanţa e mai mică pe la noi cu cei 500 de kilometri în avantaj ca distanţă. Asta arată că trebuie făcut ceva. Am început în toamnă cu premierul polonez şi cu premierul Cioloş demersurile pentru modernizarea drumului. Mâine (nr- astăzi, 23 mai) ne întâlnim în vama Siret cu cei din administraţia Cernăuţi ca să reluăm procedurile şi demersurile pentru grăbirea coridorului, a drumului expres care să lege Bucureşti de Suceava şi mai departe”, a declarat Flutur.

Curse charter cu turişti polonezi pe aeroportul Suceava

Flutur a arătat că Polonia a făcut autostrăzi de la est spre vest iar acum a început un program de construcţii autostrăzi de la nord spre sud. „Au făcut până acum autostrăzi est vest şi acum şi-au dat seama că nu pot să rămână legăturile dintre nord şi sud întrerupte. Acest lucru trebuie să-l facă şi România este prevăzut şi în masterplan. Pe mine mă îngrijorează că abia din 2022 se discută de acest drum care să lege Suceava de Bucureşti. Polonia a finalizat şoselele de centură şi acum pe bani europeni leagă marile oraşe cu drumuri exprese sau autostrăzi lucru care obligatoriu trebuie făcut şi la noi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean. Turismul a fost o altă temă importantă discutată de Gheorghe Flutur cu ambasadorul Poloniei la Bucureşti. S-a stabilit ca agenţiile de turism şi operatorii aerieni să aibă discuţii comune pentru introducerea de curse care să lege aeroportul Suceava de aeroporturi din Polonia. „Polonezii erau cândva pe primul loc ca turişti aici la Suceava iar acum sunt pe locul trei. Am discutat cu ambasadorul să organizăm chartere care să aducă turişti polonezi în Bucovina şi în felul acesta să intensificăm relaţiile în domeniul turistic”, a punctat Flutur. În cadrul discuţiilor bilaterale au mai fost abordate domenii precum industria textilă, de încălţăminte, domeniul IT dar şi cel al pieţei muncii şeful administraţiei judeţene subliniind că Suceava este una din zonele ţării în care există un excedent de forţă de muncă bine calificată la care investitorii polonezi pot apela. 

Trebuie spus că ambasadorul Poloniei la Bucureşti a fost însoţit de preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, de preşedintele Tymbark Maspex România, Krzyztof Grabowski şi de consilierul ambasadei Dorota Jezyk. Aşa cum a declarat Gheorghe Flutur, grupul Tymbark a preluat grupul Rio Bucovina urmând să investească în producţie de ape minerale de la Vatra Dornei 20 de milioane de euro. Lângă Gheorghe Flutur s-a aflat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Întâlnire Flutur-ambasadorul Poloniei. Principala temă: modernizarea coridorului Bucureşti- Varşovia prin Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava