Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi primarul Sucevei, Ion Lungu s-au întâlnit marţi cu omologii lor din Botoşani, Costică Macaleţi, respectiv primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Cătălin Flutur, pentru o primă discuţie în vederea încheierii unui parteneriat între cele două judeţe. Discuţiile au avut loc la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regionale Nord – Est. După întâlnire, Flutur a declarat că în cadrul discuţiilor s-a convenit ca pentru început să fie încheiat un parteneriat între Consiliile Judeţene Suceava şi Botoşani, precum şi crearea unui grup comun de lucru format din specialişti în domeniul proiectelor europene. „Aceşti specialişti vor găsi surse de finanţare din programele europene existente, dar şi surse de finanţare direct de la Bruxelles, cum este este Fondul european de investiţii strategice. Intenţia noastră este ca această asociere Suceava – Botoşani să poată fi eligibilă în cadrul strategiei de dezvoltare inteligentă, şi pentru a promova proiecte în domenii prioritare cum ar fi industria alimentară şi cea textilă. Şi urmează ca în perioada următoare aceşti specialişti să ne facă propuneri de proiecte concrete”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai spus că în cadrul întâlnirii a astăzi s-a convenit extinderea extinderea parteneriatului dintre Suceava şi Botoşani cu regiunile vecine din Ucraina şi nordul Republicii Moldova în vederea promovării de proiecte transfrontaliere.
„Am pornit de la ideea că nordul Moldovei are nevoie de mai multe fonduri de dezvoltare pentru crearea de locuri de muncă, având în vedere că şomajul e ridicat, migraţia populaţiei este mare, motiv pentru care este mult de investit în domeniul economic”, a arătat Flutur. Şeful administraţiei judeţene a spus că în cadrul întâlnirii cu autorităţile botoşănene s-a discutat şi despre colaborarea între cele două judeţe pentru creşterea traficului pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.
Gheorghe Flutur a mai declarat că intenţia este ca în cadrul parteneriatului dintre judeţene Suceava şi Botoşani să fie atrasă ca partener şi Universitatea „Ştefan cel Mare”.

Întâlnire între Flutur, Lungu şi omologii lor din Botoşani pentru parteneriatul dintre cele judeţe, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava