MOPAN Suceava

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a avut, în cursul zilei de marți, 7 martie, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Statului Israel în România, E.S. Reuven Azar, privind dezvoltarea relațiilor bilaterale economice, în special în domeniul turismului.

Tema abordată a fost coordonarea eforturilor pentru o mai bună promovare a obiectivelor turistice de interes pentru comunitatea evreiască din întreaga lume. Relațiile bilaterale România-Israel beneficiază de toate premisele pentru a cunoaște o dezvoltare amplă.

“Israel este cea de-a doua țară furnizoare de turiști străini, iar discuția foarte bună pe care am avut-o astăzi cu E.S ambasadorul Israelului Reuven Azar ne întărește relațiile bilaterale economice prin dezvoltarea ofertei turistice pentru întreaga comunitate evreiască. Vreau să-i mulțumesc și colegului meu parlamentar, domnul Silviu Vexler, reprezentant al Federației Comunităților Evreiești din România, pentru dezvoltarea proiectelor pentru o mai bună cartografiere a obiectivelor turistice.
Împreună am stabilit care sunt următorii pași pentru a putea avea, cât de curând, peste 500 de mii de israelieni care au descoperit România prin experiențele pe care țara noastră le oferă”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Informații de background:

Comunitatea israelienilor originari din România se situează pe locul trei ca număr și importanță, dintr-o populație totală a Statului Israel de 9.053.000 de locuitori (2021). Conform ultimului recensământ, în Israel ar trăi aproximativ 220.000 de originari din România, cărora li se adaugă și israelienii care au dobândit și redobândit cetățenia română în ultimii ani, estimați la aproximativ 200.000 persoane (numărul inițial al celor care au emigrat din România în Israel a fost de 450.000 de persoane; la acest număr fac referire toți politicienii israelieni când estimează comunitatea originarilor din România în Israel).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava