MOPAN Suceava

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit la Departamentul Apărării al SUA, cu Mark. T. Esper, secretarul Forțelor Terestre ale Statelor Unite. În cadrul discuției, ambasadorul român a evocat cooperarea aprofundată și deosebit de consistentă dintre România și SUA pe linie de apărare, dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic bilateral. Ambasadorul George Maior s-a referit, de asemenea, la cooperarea în cadrul sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore, în contextul recent lansatei Strategii de apărare antirachetă a SUA, precum și la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, punctând necesitatea continuării și dezvoltării cooperării, inclusiv printr-o prezență mai mare a forțelor americane.

Totodată, oficialul român a subliniat evoluțiile mediului de securitate actual de pe flancul estic al NATO și în regiunea Mării Negre şi amenințările convenţionale şi hibride din acest areal, evidenţiind atenția acordată de către România responsabilităților apărării naționale și colective prin alocarea a 2% din PIB pentru apărare și efectuarea de investiții importante în modernizarea Armatei României. În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, ambasadorul George Maior a subliniat atenția acordată de țara noastră dimensiunii de securitate și apărare, inclusiv din perspectiva consolidării relației transatlantice.

Secretarul Forțelor Terestre ale SUA, Mark. T. Esper, a adresat mulțumiri țării noastre pentru exemplul pe care îl oferă România în cadru aliat, prin alocarea de 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, precum și pentru sprijinul pe care îl acordă Forțelor Terestre ale SUA din Europa. De asemenea, oficialul american a remarcat valoarea antrenamentelor comune între forţele americane şi româneşti, apreciind profesionalismul militarilor români. Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii despre situația din Orientul Mijlociu și Afganistan, cu accent pe misiunea Resolute Support a NATO, oficialul american apreciind susținerea țării noastre în calitate de al patrulea contributor aliat cu forțe în misiunea respectivă. Totodată, Mark T. Esper a primit favorabil invitația de a vizita România în cursul acestui an.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava