MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut duminică, 13 mai, la Roma, o întâlnire cu reprezentanți ai conducerii Comunității Sant’Egidio, la invitația acestora.

Șeful Executivului a evidențiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun și primirea de către Sanctitatea Sa Papa Francisc. Totodată, premierul Dăncilă a apreciat implicarea Comunității Sant’Egio în organizarea vizitei Sanctității Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România, prima vizită a unui Papă în țara noastră.

În cadrul întrevederii, reprezentanții conducerii Comunității Sant’Egidio au salutat intenția Sanctității Sale Papa Francisc de a vizita România în prima parte a anului 2019.

Discuțiile s-au centrat, de asemenea, asupra sprijinului pe care România îl poate oferi acțiunilor în domeniul umanitar, al prevenirii conflictelor și menținerii păcii pe care Comunitatea le desfășoară la nivel internațional. Prim-ministrul a vorbit, printre altele, şi despre proiectele Guvernului în domeniul social.

Au fost discutate oportunități de aprofundare a colaborării. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat aprecierea pentru activitatea Comunității Sant’Egidio, subliniind dorința Executivului de la București de a demara o serie de evenimente comune, cum ar fi prezentarea unei expoziții în Capitala României, sub înaltul patronaj al Guvernului, referitoare la copiii cu sindrom Down. În acest sens, Manuela Hărăbor, consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă, se va deplasa la Roma în perioada imediat următoare, pentru a pune bazele unui parteneriat.

Șeful Executivului a primit cu ocazia vizitei o plachetă care marchează celebrarea a 50 de ani de la înființarea Comunității Sant’Egidio.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava