Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul  reuniunilor semestriale cu corpul diplomatic acreditat la Bucureşti, Primul ministru Victor Ponta s-a întâlnit astăzi, cu ocazia preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Letonia, cu ambasadorii statelor membre UE în România.

Premierul român a asigurat Preşedinţia letonă a Consiliului UE de sprijinul României în implementarea obiectivelor sale şi a felicitat totodată Italia pentru rezultatele înregistrate în al doilea semestru al 2014 în cursul Preşedinţiei italiene.

În cadrul reuniunii, Primul ministru Victor Ponta a prezentat priorităţile României în plan european în contextul provocărilor actuale cu care se confruntă UE și respectiv vecinătatea sa. A expus evoluțiile și perspectivele în plan economic, fiind abordate totodată și implicațiile în plan european ale crizei francului elvețian. A  evidențiat importanța implementării cât mai rapide a Planului Juncker de investiții  pentru a contribui, în complementaritate cu fondurile europene, la consolidarea creșterii economice, crearea de locuri de muncă și creșterea încrederii investitorilor. A reiterat atenția acordată de România discuțiilor în ceea ce privește reforma Pactului de stabilitate, cu luarea în considerare a aspectelor strategice, și continuarea procesului de adâncire a Uniunii Economice și Monetare.

În perspectiva viitorului raport MCV, Premierul român a reiterat susținerea Guvernului pentru consolidarea rezultatelor în procesul de reforma a justiției  și lupta împotriva corupției, evidențiind totodată progresele înregistrate de România în acest domeniu.

Au fost salutate priorităţile stabilite de Preşedinţia letonă legate de securitatea energetică și definirea Uniunii Energetice, dosar căruia România îi acordă o atenţie deosebită.

Totodată, a fost subliniată necesitatea aprofundării coordonării şi cooperării la nivel european pentru combaterea terorismului.

De asemenea, Premierul român a  discutat și modalitățile concrete de susținere și consolidare, în continuare, a progreselor înregistrate de partenerii UE din vecinătatea estică, în special R. Moldova, în parcursul lor european.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava