Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi, 13 martie 2019, Comitetul Reprezentanților Permanenți al Consiliului UE (Coreper) a confirmat înțelegerea comună la care au ajuns Președinția română în domeniul digital și Parlamentul European, cu privire la propunerea de instituirea a unui nou program de finanțare, „Europa digitală”, pentru perioada 2021-2027, ce urmărește să promoveze lansarea pe scară largă și adoptarea de tehnologii digitale esențiale, cum ar fi aplicațiile de inteligență artificială și instrumentele de securitate cibernetică de ultimă oră.

„Programul „Europa digitală” va sprijini întreprinderile europene, în special pe cele mici, să beneficieze de oportunitățile enorme ale transformării digitală, să se extindă și să câștige un avantaj competitiv pe piață. Totodată, Programul va avea un impact semnificativ asupra reducerii decalajului privind competențele digitale la nivelul Uniunii, astfel încât cetățenii europeni să dispună de cunoștințele necesare pentru a face față transformării digitale”, a declarat Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale din România, Președinte al Consiliului TTE.

Programul „Europa digitală” va oferi finanțare pentru proiecte în cinci domenii esențiale: calcul de înaltă performanță, inteligență artificială, securitate cibernetică, competențe digitale avansate și asigurarea utilizării pe scară largă a tehnologiilor digitale în întreaga economie și societate. Finanțarea proiectelor de construire a calculatoarelor de înaltă performanță va aduce beneficii în domeniul sănătății, al mediului înconjurător și al securității.

În același timp, Programul va sprijini formarea competențelor digitale avansate pentru cetățeni, precum și pentru întreprinderile mici și mijlocii și administrațiile publice. Finanțările vor contribui la asigurarea accesului ușor și sigur la serviciile publice digitale prin consolidarea interoperabilității serviciilor publice la nivelul UE.

„Europa digitală” va fi complementar unui număr de alte programe care sprijină transformarea digitală, cum ar fi „Horizon Europe” și mecanismul „Connecting Europe Facility”.

Înțelegerea comună nu include aspectele legate de buget, acestea urmând a fi discutate ca parte a negocierilor privind viitorul Cadru financiar multianual al Uniunii Europene (CFM) pentru perioada 2021-2027.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava