Concert pascal
MOPAN Suceava

Clubul Sportiv „COMANDO” Solca, cu sprijinul Direcţiei de Tineret şi Sport, a organizat de curând, la poligonul din localitate, tradiţionala competiţie „CUPA PRIMĂVERII” la tir sportiv armă cu glonţ, 50 metri, concurs destinat elevilor. La competiţie au participat sportivi de la CSS Rădăuţi, CSM Suceava şi de la Palatul Copiilor Suceava. Întrecerea s-a înscris în programul „Pierre de Coubertin”, al Federaţiei Române de Tir Sportiv.

După executarea tragerilor de acomodare-reglaj, s-a trecut la proba de concurs. La final, în urma arbitajului, s-a stabilit clasamentul final pentru elevii de la Palatul Copiilor Suceava.

Clasamentul final

Fete Junioare:

Loc I – Ioana Scripcariu – 86 puncte
Loc II   – Patricia Mihoc – 81 p.
Loc III  – Larisa Andronic – 80 p

Baieti Juniori:

Loc I – Justin Mureş – 89
Loc II – David Ursache – 86 p
Loc III – Florin Rusu – 83 p
Sebastian Ursache -83 p

De la Palatul Copiilor Suceava au mai participat: Roxana Crainiciuc, Adriana Nistor, Mădălina Sburlea, Augustin Pintea, Andi Dumitraşcu, Teodor Rădăşan, Răzvan Melinte, Bogdan Rotaru şi Claudiu Sărman. Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome din partea organizatorilor.

Analizând rezultatele, profesorul antrenor Ştefan Buiucliu, amfitrionul competiţiei, a constatat o îmbunătăţire constantă a rezultatelor individuale la trageri prin grupajele „strânse” şi a dat sfaturi tinerilor trăgători pentru corectarea deficienţelor.
Ca „bonus”, la finalul concursului, participanţii au beneficiat de o probă de tragere la talere, cu armă de calibrul 12. Atmosfera a fost plăcută, iar vremea a ţinut cu competitorii. Tirul sportiv, dezvoltă o serie de calităţi cum ar fi: stăpânirea de sine, calmul, perseverenţa, tenacitatea şi dorinţa de autodepăşire. Coordonatorul grupelor de tir sportiv, de la Palatul Copiilor Suceava, profesorul Viorel Dincă, a subliniat faptul că s-a confirmat principiul potrivit căruia, „cine trage bine cu arma cu aer comprimat, va trage la fel cu orice armă cu glonţ”.

Elevii din grupele de Tir Sportiv, de la Cercul Radioclub de la Palatul Copiilor, se antrenează cu arme cu aer comprimat de calibrul 4,5 mm şi 5,5 mm, la sediul din strada Dragoş Vodă, nr.13.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava