MOPAN Suceava

Preocuparea pentru sănătate nu are culoare politică iar acțiunile noastre trebuie să vină întotdeauna în interesul cetățeanului, tocmai de aceea am adresat doamnei Minstru Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, o interpelare cu privire la dotarea Spitalului Județean Suceava cu echipamentul de tip RMN.

La începutul anului 2018, Ministerul Sănătății a semnat contractele de achiziție de echipamente de imagistică de tip Rezonanță Magnetică Nucleară (24), iar unul dintre acestea urmează să fie repartizat Spitalului Județean Suceava. Prin Programul de Guvernare PSD definește domeniul sănătății ca un domeniu strategic pentru România, alături de educație și apărare, astfel Guvernul și Ministerul Sănătății și-au asumat răspunderea de a dota cu echipamente medicale performante fiecare unitate medicală din țară, acest lucru fiind un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate.

Spitalul Județean Suceava este cea mai reprezentativă unitate sanitară din județ cu o capacitate hotelieră de 1200 de paturi, ceea ce reprezintă 35% din totalul de paturi din județ, deservind populația municipiului Suceava (114.462 locuitori) cât și populația din județ (688.435 locuitori). Spitalul are în prezent o structură complexă de specialități medico-chirurgicale și acordă asistență medicală de specialitate, inclusiv pentru cazurile grave din județ care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor locale.

Până în momentul de față au fost luate măsuri pentru asigurarea spațiilor adecvate privind instalarea și punerea în funcțiune a echipamentelor de imagistică. Dotarea unității medicale cu aceste echipamente devine vitală pentru cetățeni, dat fiind adresabilitatea extrem de mare.

Prin intermediul interpelării, am solicitat un răspuns Ministerului Sănătății cu privire la stadiul în care se află contractul semnat pentru achiziționarea echipamentelor RMN și care este termenul în care Spitalul Județean Suceava va putea intra în posesia acestor echipamente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava