Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipele DRDP Iaşi au făcut faţă cu brio avertizării Cod Portocaliu de ninsori şi viscol instituit la nivel regional începând cu noaptea de 17/18 ianuarie 2018. Astfel, la momentul de faţă, pe drumurile de pe raza tuturor celor 9 Secţii de Drumuri Naţionale (SDN) din subordine se circulă în condiţii de iarnă. Partea carosabilă este umedă, alternând cu porţiuni acoperite cu zăpadă framântată 1-2 cm în judeţele Suceava şi Vrancea, în rest fiind acoperită cu zăpadă frământată de 1-3 cm.

Nu s-au înregistrat probleme deosebite cauzate de depunerile de zăpadă.   Acest lucru a fost posibil prin intervenţia în forţă a drumarilor, care au acţionat pe tot parcursul nopţii cu utilajele de deszăpezire şi pentru răspândirea de material antiderapant.

În acest sens, în intervalul 17 ianuarie, ora 17:00 – 18 ianuarie ora 5:30, la nivelul regional s-a intervenit cu 312 autoutilaje şi s-au raspandit 2.131 tone de material antiderapant (2.094 tone sare şi 37 tone clorură de Calciu), după cum urmează:

– SDN Bacău: 41 autoutilaje, 259 t material antiderapant

– SDN Bârlad: 35 autoutilaje, 164 t antiderapant

– SDN Botoşani: 34 autoutilaje, 211 t antiderapant

– SDN Câmpulung Moldovenesc: 28 autoutilaje, 171 t antiderapant

– SDN Focşani: 37 autoutilaje, 204 t antiderapant

– SDN Galaţi: 26 autoutilaje, 26 t antiderapant

– SDN Iaşi: 38 autoutilaje, 411 t antiderapant

– SDN Piatra Neamţ: 42 autoutilaje, 369 t antiderapant

– SDN Suceava: 31 autoutilaje, 316 t antiderapant

Totodată, au fost testate cu succes o serie de soluţii antiderapante ecologice, rezultatele bune creând premisele pentru a fi folosite şi pe viitor.

Nu s-au înregistrat probleme deosebite, cu excepţia unei coloane de TIR-uri care, din cauza neechipării corespunzătoare, au fost oprite pe acostament în zona Schitu-Duca – Poieni (DN 24, jud. Iaşi). Din acest punct de vedere, DRDP Iaşi ţine să mulţumească Poliţiei Rutiere, care a intervenit prompt, organizând filtre în zonele cu probleme, cu recomandări la adresa şoferilor şi oprirea acestora din trafic acolo unde au existat cazuri de echipare necorespunzătoare a autovehiculelor.

În continuare, recomandarea noastră pentru şoferi este de a circula cu atenţie pe drumurile naţionale, cu efectuarea deplasărilor doar în caz de necesitate, având în vedere că avertizarea meteo Cod Portocaliu de ninsori şi viscol este valabilă până la ora 17:00.

La acest moment, circulaţia în zona Moldovei este asigurată fără evenimente rutiere, DRDP Iaşi având în patrulare pe drumurile naţionale 228 de autoutilaje. Cerul se prezintă acoperit, cu ninsoare în toată regiunea, cu excepţia judeţului Suceava. Temperatura aerului este cuprinsă între – între – 2°C la Falticeni (jud. Suceava) şi  + 1°C la Bacău.

DRDP Iaşi stă la dispoziţia locuitorilor pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Informaţii şi imagini din timpul acţiunilor de deszăpezire pot fi accesate pe paginile noastre de Facebook, https://www.facebook.com/cnadnr/, respectiv https://www.facebook.com/DRDPIS/.

Intervenţie în forţă a drumarilor Moldovei, în faţa Codului Portocaliu de ninsori şi viscol, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava