Concert pascal
MOPAN Suceava

Încălzirea bruscă a vremii a generat probleme pe două dintre râurile importante care strâbat județul, Bistrița și Dorna. La confluența celor două râuri s-a format o aglomerare de ghețuri pe o lungime de 1,3 kilometri, 900 de metri pe râul Dorna și 400 de metri pe râul Bistrița, existând riscul inundării obiectivelor aflate pe maluri. Aglomerarea de ghețuri a fost îndepărtată în urma intervenției celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava. Aceștia au intervenit duminică seară cu mai multe utilaje, 11 muncitori și 2.000 de saci cu nisip.

”Aglomerarea nu a blocat scurgerea apei dar ar fi putut pune în pericol obiectivele aflate pe maluri”, a declarat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi. Acesta a explicat că aglomerarea de ghețuri s-a format după ce podul de gheață de pe râul Dorna de la Stația de captare apă Roșu din municipiul Vatra Dornei s-a dislocat și s-a blocat la confluența râului Bistrița cu râul Dorna. Pentru dislocarea aglomerării de ghețuri muncitorii SGA Suceava au creat un șenal în zona confluenței celor două râuri. Acțiunea a fost coordonată de ing. Viorel Nechifor, director tehnic la Administrația Bazinală de Apă Bacău și de jur. Daniel Drăgoi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava. Cei de la SGA Suceava au intervenit cu două excavatoare și în dimineața zilei de luni, 12 martie, pentru îndepărtarea podului de gheață format pe râul Bistrița aval 400 de metri cu confluența cu râul Dorna.

”În urma intervenției aglomerarea de ghețuri s-a deplasat în aval, albia râului fiind liberă”, a spus Drăgoi. El a adăugat că fenomenele de îngheț pe curusurile de apă din bazinul hidrografic Bistrița sunt în permanență monitorizate de către personalul din cadrul SGA Suceava și ISU Bucovina. ”Mulțumim personalului ISU Bucovina al județului Suceava pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe parcursul desfășurării evenimentelor”, a dorit să transmită Daniel Drăgoi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava