MOPAN Suceava

– De ce ar trebui românii să iasă la vot pe 25 mai?
Votul românilor pe 25 mai este foarte important pentru viitorul nostru, pentru locul României în Uniunea Europeană. Parlamentul European joacă un rol major pentru fiecare țară membră, mai ales că deciziile care afectează viața de zi cu zi a oamenilor nu se mai iau la București, ci se iau la Bruxelles și la Strasbourg.
În Suceava, la fel ca în toată țara, sunt oameni care au o slujbă pentru că afacerea în care lucrează a fost făcută sau dezvoltată cu bani europeni. Sunt școli, spitale și cămine de bătrâni care au fost renovate sau modernizate cu fonduri europene și sunt localități care au apă și canalizare pentru că autoritățile locale au atras astfel de fonduri.
De aceea, este important să avem o reprezentare cât mai bună în Parlamentul European. Iar acest lucru înseamnă pe de-o parte oameni capabili și pe de altă parte apartenența la o familie politică europeană puternică. PSD le are pe amândouă.

– De ce ar vota românii Alianța PSD-PC-UNPR?
Lista PSD-UNPR-PC este formată din oameni mândri că sunt români, oameni care au apărat România în Parlamentul European şi care vor continua să îi ajute pe români. Este o listă care îmbina experienţa Ecaterinei Andronescu, a lui Ioan Mircea Pașcu, Dan Nica sau Victor Boștinaru, cu energia şi entuziasmul unei generaţii de oameni tineri, precum Corina Creţu, Daciana Sârbu sau Cătălin Ivan. Sunt absolut convins că toţi candidaţii noştri îşi vor face datoria faţă de România.
În al doilea rând, un vot pentru candidații propuși de PSD+UNPR+PC înseamnă un vot pentru social-democrații europeni, adevărații prieteni ai României la Bruxelles și Strasbourg.
În al treilea rând, noi ne-am ținut de cuvânt. România a înregistrat în 2013 una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană. Pentru prima dată în ultimii 20 ani, România a exportat mai multe produse agricole decât a importat. Rata de absorbție a fondurilor europene a crescut de la 7% în timpul guvernării PDL, la 35% după numai un an de guvernare Peste un milion de angajați au beneficiat de majorarea salariului minim, iar profesorii debutanți și medicii rezidenți primesc și ei mai mulți bani decât anul trecut. Dar poate cel mai important, în vreme ce Europa se confruntă cu problema gravă a șomajului, noi am creat 80.000 de locuri noi și am adus rata șomajului la una dintre cele mai mic valori din Uniune. Un vot pentru PSD-UNPR-PC este un vot pentru continuarea acestei guvernări.

– Targetul la aceste alegeri este de 35%. Se poate şi mai mult?
Cu siguranta, Alianta PSD-UNPR-PC va obtine cel mai mare scor la alegerile europarlamentare. Cred ca vom obtine cel putin 40%, iar pentru acest lucru ne bazăm pe rezultatele bune din timpul guvernării Ponta și pe cele ale administraţiilor locale PSD, rezultate care se văd şi se resimt în rândul populaţiei.

– Victor Ponta, candidat la Preşedinţia României. În ce măsură este realizabil un asemenea proiect?
Ceea ce pot să vă spun cu certitudine este că PSD va avea cel mai bun candidat la președinție și sunt toate șansele ca acesta să fie Victor Ponta. Avem nevoie de un președinte care unește, nu dezbină, un președinte care își iubește poporul, care face cinste României și care e mândru că e român. Eu consider că Victor Ponta este cea mai bună soluție pentru funcția de șef al statului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava