Concert pascal
MOPAN Suceava

Luni, 30 septembrie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului Frica de umbra mea, apărut de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil și în format digital.

Alături de autor, vor vorbi: Mirela Nagâț, Radu Paraschivescu, Cosmin Ciotloș.

Acesta este primul eveniment dedicat noului roman semnat de Cezar Paul-Bădescu, scriitorul avînd programate întîlniri cu cititorii și în alte orașe: Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Brașov. Mai jos, programul complet de evenimente.

Deopotrivă sursă de mari temeri și fascinație, moartea ocupă un rol central în noul roman al lui Cezar Paul-Bădescu. Personajul-narator cochetează cu ideea sinuciderii în adolescență, după ce i-a citit pe existențialiștii francezi sau pe Cioran, apoi trece prin experiențele directe ale dispariției celor dragi (la început bunici, apoi prieteni), la maturitate are de-a face cu un mediu care se folosește de moarte, mass-media, sau ajunge să se intersecteze cu oameni care au adus moarte (un soldat american care a luptat în Irak sau canibalul german Armin Meiwes). Toate aceste experiențe sînt piese de puzzle care îi modelează treptat viața și îl ajută să se maturizeze, să privească diferit moartea celorlalți și perspectiva propriei morți, să se înțeleagă și să se împace cu sine.

Cezar Paul-Bădescu (n. 1968) a debutat în volumul colectiv Tablou de familie, iar volumul său individual de debut, Tinerețile lui Daniel Abagiu, a deschis Colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, în 2004. Romanul său Luminița, mon amour, apărut tot la Polirom, a fost adaptat cinematografic în filmul Ana, mon amour, regizat de Călin Peter Netzer, unde Cezar Paul-Bădescu este și coscenarist. Filmul a primit Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin din 2017. În mass-media, Cezar Paul-Bădescu a activat 22 de ani, timp în care a fost angajat la mai multe instituții de presă. A fost redactor la revista Dilema (și apoi Dilema veche) vreme de 15 ani, a fost redactorul-șef al suplimentului Adevărul literar și artistic, a condus secția de cultură a ziarului Adevărul sau a realizat emisiunea Cartea cea de toate zilele, la TVR 2. Din activitatea jurnalistică au rezultat volumul de eseuri Umbre pe ecranul tranziției (Editura Humanitas) și coordonarea volumului Cazul Eminescu (Editura Paralela 45). În anul 2000 a fost decorat de Președinția României cu Medalia „Mihai Eminescu”, pentru merite culturale.

Program de evenimente: Cezar PAUL-BĂDESCU, Frica de umbra mea, Polirom, 2019

Lecturi publice • Q&A • Ședințe de autografe

BUCUREȘTI

Luni, 30 septembrie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cișmigiu

(Bdul Elisabeta 38)

Invitați:

Radu Paraschivescu

Cosmin Ciotloș

Va modera: Mirela Nagâț

CLUJ-NAPOCA

Miercuri, 9 octombrie, ora 18.00, Book Corner Librarium

(Bdul Eroilor 15)

Invitați:

Mihaela Ursa

Florin Bican

TIMIȘOARA

Vineri, 18 octombrie, ora 18.00, Librăria La Două Bufnițe

(Pța Unirii nr 11)

Invitat: Robert Șerban

SIBIU

Miercuri, 23 octombrie, ora 18.00, Librăria Humanitas Sibiu

(Str. Nicolae Bălcescu 16)

Invitați:

Teodora Coman

Radu Vancu

Ștefan Baghiu

BRAȘOV

Joi, 24 octombrie, ora 18.00, Librăria Humanitas din Brașov

(Pța Sfatului 16)

Invitați:

Adrian Lăcătuș

Mihail Vakulovski

Evenimentul va avea loc în cadrul CenaKLUb Tiuk nr. 129.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava