MOPAN Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a făcut un nou apel către populația județului să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere. ISU Suceava a atras atenția că incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele, fondul forestier și chiar viețile oamenilor, iar fumul generat de aceste incendii poate afecta grav sănătatea și poate pune în pericol traficul rutier, prin scăderea vizibilității.

Potrivit aceleiași surse, din cele 40 de incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, pe raza județului Suceava, 33 au fost de vegetație uscată. Ca urmare a acestor incendii au fost afectate 30 ha de vegetație uscată, 340 ml de garduri, două anexe și o locuință. De asemenea, în aceste incendii au ars 10.000 de salcâmi și 50 arbuști de cătină.

În aceste misiuni au fost angrenați peste 150 de pompieri militari cât și personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, personal aparținând Ocolului Silvic și inclusiv cetățeni din apropierea zonelor afectate.

În ultimele zile au fost aplicate amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei pentru arderea resturilor vegetale fără luarea masurilor împotriva  propagării focului la vecinătăți, în baza art. 1, alin. (3), lit. ,,r” din HG nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava