Liderul Organizaţiei Judeţene a fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a solicitat joi şi a obţinut, în cadrul Biroului Judeţean, demiterea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava. Şedinţa Biroului Politic Judeţean care a avit loc joi seara a stat sub semnul scandalului, contestatarii lui Alexandru Băişanu reproşsându-i acestuia că a ajuns să conducă partidul după bunul plac. Scandalul a plecat din momentul în care Băişanu a anunţat în şedinţă că biroul municipal al fostului PNL Suceava, ales pe o perioadă de patru ani, şi-a încetat mandatul încă de la data de 10 octombrie 2014. El a arătat că potrivit statului PNL trebuia la conducerea filialei municipale trebuia numit un birou interimar. În discuţii s-a arătat că orice hotărâre luată de biroul municipal al fostului PNL Suceava, după data de 10 octombrie 2014, nu mai era valabilă.

În aceste condiţii, biroul judeţean al fostului PNL a votat în majoritate destituirea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava. Pentru destituire au votat 20 de membri ai biroului judeţean, unul s-a abţinut, iar singurul vot împotrivă a fost al lui Marius Zmău. Imediat s-a propus şi un nou birou interimar care să conducă Organizaţia Municipală a PNL Suceava, în funcţia de preşedinte interimar fiind ales vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilie Niţă.

Din birou mai fac parte Ovidiu Doroftei, Vasilică Băiţan, Dan Roibu, Daniel Moga, Alexandru Băişanu, Dragoş Grosariu, Nicu Năstase, Adi Filip, Octavian Horobeţ şi Ioan Grădinariu.

Disputele s-au accentuat în momentul în care conducerea judeţeană a anunţat că membrii noului Birou Municipal interimar vor face parte din şi viitorul Comitet Executiv Local al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL, rezultat din fuziunea fostelor PNL şi PDL.

Destituirea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava s-a făcut după ce în urmă cu o săptămână aceasta a votat o listă de membri ai Comitetului Executiv  Local al noului PNL Suceava care nu era întocmai cu cea aprobată de Alexandru Băişanu. Noile decizii din biroul judeţean au creat nemulţumiri în rândul unora dintre cei prezenţi, consilierul local Daniel Prorociuc şi Cezar Zaharia, care acum nu se mai regăsesc în viitoarea conducere a Organizaţiei Municipale a noului PNL Suceava, părăsind cu scandal şedinţa de joi seara.

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Băişanu, acesta a spus că tot ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de ieri a fost legal şi s-a făcut cu respectarea statutului PNL.

De partea cealaltă, surse din interiorul PNL Suceava au afirmar că lui Alexandru Băişanu i s-a reproşat faptul că demiterile cerute nu sunt legale, cu atât mai mult cu cât o potrivit unei decizii a conducerii centrale a PNL din vara anului trecut nu mai trebuiau organizate alegeri în filialele în care au expirat mandatele structurilor de conducere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
 • http://SiteWeb... Veni,vidi vicii…

  Geniala miscare!
  Cu atat mai mult cu cat (daca nu este asa,sa o demonstrati in fata instantei,cum ar zice un clasic kior,inca in viata…)fostul PNL este chiar „fost”,nu mai are CUI,asa cum nu mai are nici fostul PDL,fie-i ţărâna uşoară in zilele cu „r”…
  Prin urmare,ce fac ei-inde-ei,acolo? Pe cine prostesc ei si la ce le folosesc astfel de „reorganizari” si planuri “din cuţite si păhară”,cum ar zice ,pentru epistemologi,cronicarii??
  Pare ,mai degraba,o miscare tipic bucovineana,de priveghi traditional,ca sa-i faca pe plac si domnului Ghita… Deci,pe vremuri,in Bucovina reala nu in cea maltratata imagistic de un anume bloger de doi bani,pe la priveghiuri, barbatii tineri,apropiati de raposat,faceau aranjamente teatrale rituale,provenind din vremuri imemoriale,fara nici o legatura cu crestinismul… Prin urmare, unele babe cuvioase,se trezeau ca mortul ridica mainile brusc sau ca zice cateva vorbe sau cine stie ce alte nazdravanii … Râsul care urma era o descarcare nervoasa si o asigurare ca moartea poate fi persiflata,ca sufletul aceluia de pe laiţă este intr-un loc unde este mai bine ca in viaţa aceasta.
  Asa si cu liberalii suceveni: fac miscari bruste,care sa convinga vulgul ca mai exista,ca postasul nu se inseala cand vede mortul in geam,facând din mână – din mâna dreaptă,desigur….
  Dar insa deoarece cat si pentru faptul ca potrivit regulilor de la comasare,entitatile comasate dobandesc unele de la altele si trecutul,fiind invederat de acuma ca faptele de arme ale raposatului PDL devin automat si ale raposatului PNL si cu atat mai mult chiar ale N_PNL,mai bine ne-am gandi la un exemplu didacticesc,generat de strangerea la bulau a infatigabilei/irefutabilei Nutzi…
  Că ce fapte asemanatoare a comis midinetta pe la noi,in afara firelor de mătreaţă care i-au cazut sporadic pe sinele de cale ferata ingusta montate de domnul Ghita,ca sa sublinieze rolul si viitorul ba chiar si trecutul caii ferate in Bukowina?
  Iata,in octombrie 2011, presa locala independenta de cetatean anunta o noua aducere model Ghita,o uriasa investitie in energie eoliana,ceva fabulos,o dragalasenie a madamei Udrea fata de judetul din care provine mama mă-sii,adecă bunică-sa,cum ar fi… Ceea ce astazi stie si gaina atinsa de aviara este ca aceia erau neste bani pentru campania electorala din 2012,era un fel de Microsoft mai mic dar genetic identic natural… Banii s-au papat,partidul a luat-o in mana,cat despre energia eoliana – ia-o de unde nu-i,ca si acele patinoare uscate ale caror hondrobeie,scanduri si sarme zac si acuma prin cine stie ce depozite… Că câte ştie domnu’ Dâmbu da’ încă nu spune,astea ii preocupa pe noii liberalii Ghita si Nelu,albastriti in reclamele de pe aceasta pagina,asta il face pe domnul Ghita sa para mai matur cu cca 30 de ani si pe domnul Nelu sa trimita in teren fel de fel de boi ca sa afle ce stiu unii-altii despre studiile sale,ca bate-un vant rece din balta,la Chilia-n port iar la Jilava se fac amenajari in corpul din dreapta…Basca cate mai stie Pinalti,acuma, dupa ce nu i se mai scoala cravata cand se gandeste la Nutzi…
  La ce bun sa ne mai aducem aminte,domnu’ Baisanu, de acele vetuste vremuri,de cromatica de kkt a unor partide,la ce bun? Ca sa ne cadă din mână tesla cu care mai bine am face altceva,ne-am da cu ea in alta parte,decât sa-i cioplim statuie de gheaţă susnumitei,dupa cum promitea atunci nenea Ghiţă & Comp.??
  Cum ar zice domnul Nelu,corespunzator sectiunii umaniste din CV-ul sau: Sic transit gloria mundi!
  In traducere libera putem admite si un transit intestinal intempestiv sau chiar,gandind liric: parcă ieri iereaţi pe prispa căsii…

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava