MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Judeţene a fostului PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a solicitat joi şi a obţinut, în cadrul Biroului Judeţean, demiterea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava. Şedinţa Biroului Politic Judeţean care a avit loc joi seara a stat sub semnul scandalului, contestatarii lui Alexandru Băişanu reproşsându-i acestuia că a ajuns să conducă partidul după bunul plac. Scandalul a plecat din momentul în care Băişanu a anunţat în şedinţă că biroul municipal al fostului PNL Suceava, ales pe o perioadă de patru ani, şi-a încetat mandatul încă de la data de 10 octombrie 2014. El a arătat că potrivit statului PNL trebuia la conducerea filialei municipale trebuia numit un birou interimar. În discuţii s-a arătat că orice hotărâre luată de biroul municipal al fostului PNL Suceava, după data de 10 octombrie 2014, nu mai era valabilă.

În aceste condiţii, biroul judeţean al fostului PNL a votat în majoritate destituirea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava. Pentru destituire au votat 20 de membri ai biroului judeţean, unul s-a abţinut, iar singurul vot împotrivă a fost al lui Marius Zmău. Imediat s-a propus şi un nou birou interimar care să conducă Organizaţia Municipală a PNL Suceava, în funcţia de preşedinte interimar fiind ales vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilie Niţă.

Din birou mai fac parte Ovidiu Doroftei, Vasilică Băiţan, Dan Roibu, Daniel Moga, Alexandru Băişanu, Dragoş Grosariu, Nicu Năstase, Adi Filip, Octavian Horobeţ şi Ioan Grădinariu.

Disputele s-au accentuat în momentul în care conducerea judeţeană a anunţat că membrii noului Birou Municipal interimar vor face parte din şi viitorul Comitet Executiv Local al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL, rezultat din fuziunea fostelor PNL şi PDL.

Destituirea întregii conduceri a Organizaţiei Municipale Suceava s-a făcut după ce în urmă cu o săptămână aceasta a votat o listă de membri ai Comitetului Executiv  Local al noului PNL Suceava care nu era întocmai cu cea aprobată de Alexandru Băişanu. Noile decizii din biroul judeţean au creat nemulţumiri în rândul unora dintre cei prezenţi, consilierul local Daniel Prorociuc şi Cezar Zaharia, care acum nu se mai regăsesc în viitoarea conducere a Organizaţiei Municipale a noului PNL Suceava, părăsind cu scandal şedinţa de joi seara.

În ceea ce-l priveşte pe Alexandru Băişanu, acesta a spus că tot ceea ce s-a întâmplat în şedinţa de ieri a fost legal şi s-a făcut cu respectarea statutului PNL.

De partea cealaltă, surse din interiorul PNL Suceava au afirmar că lui Alexandru Băişanu i s-a reproşat faptul că demiterile cerute nu sunt legale, cu atât mai mult cu cât o potrivit unei decizii a conducerii centrale a PNL din vara anului trecut nu mai trebuiau organizate alegeri în filialele în care au expirat mandatele structurilor de conducere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava