MOPAN Suceava

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, împreună cu ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, au discutat marți, 11 decembrie 2018, la Washington, cu secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, despre prioritățile României la Președinția Consiliului UE și consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

În cadrul întrevederii a fost analizată evoluţia remarcabilă a parteneriatului economic şi comercial dintre România şi Statele Unite, susținut prin Parteneriatul Strategic consolidat dintre cele două state, subliniindu-se momentele de vârf înregistrate în cursul acestui an: găzduirea în România a primei ediții a forumului de afaceri organizat în marja Summit-ului Inițiativei celor 3 Mări, organizate la București; angajamentele de parteneriat încheiate la nivelul celor doua industrii de apărare și perspectivele de dezvoltare în continuare a acestei colaborări; oportunitățile de cooperare deosebite în domeniul energetic, în care sunt în curs de implementare unele dintre cele mai mari investiții realizate vreodată de firmele americane în domeniu; participarea celei mai mari delegații de firme românești la conferința anuală a SelectUSA, care s-a desfășurat la Washington.

Partea română a prezentat succint prioritățile României la Președinția Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului viitor, subliniindu-se angajamentul țării noastre de a acționa în favoarea promovării relațiilor economice și comerciale transatlantice. De asemenea, au fost discutate noi oportunități de cooperare ce pot avea loc în perioada următoare, cu accent pe crearea de noi oportunităţi de afaceri şi investiţii, care sa continue să aducă beneficii la nivelul economiilor celor două țări. Delegația română a mulțumit părții americane pentru sprijinul constant și transparent acordat României în demersurile privind aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, o reflecţie a interesului şi determinării ţării noastre pentru consolidarea cadrului de guvernare economică prin implementarea celor mai înalte standarde în domeniu. De asemenea, oficialii români au solicitat sprijinul Administrației SUA pentru includerea țării noastre în programul Visa Waiver.

Partea americană și-a exprimat întregul sprijin al Administrației SUA pentru perfecționarea cadrului legislativ vizând modernizarea economiei românești, prin asigurarea unui cadru cât mai predictibil și transparent atât marilor investitori americani interesați de piața românească, cât și celor din zona IMM-urilor. În final, a fost adresată invitația domnului secretar american al comerțului de a efectua o vizită în România.

În marja aceleiași vizite de lucru, a fost organizată o masă rotundă de afaceri cu sprijinul American-Romanian Business Council (AMRO), la care au luat parte reprezentanți ai unor firme cu puternice interese investiționale în țara noastră, precum ADM, Amgen, Bell, Cargill, General Dynamics, JLG, Lockheed Martin, Medtronic, Parsons, Smithfield, TE Connectivity sau Textron. Companiile americane s-au arătat interesate de agenda de priorități în domeniul economic sau social a României la Președinția Consiliului UE, de politicile publice ale guvernului român sau de noile proiecte majore, care se doresc a fi realizate în parteneriat public-privat, proiecte care reprezintă noi oportunități de afaceri pentru investitorii americani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava