MOPAN Suceava

România ar putea beneficia de expertiza germană în domeniul digitalizării administrației publice, în proiecte “smart city” sau în domeniul educației vocaționale și duale, au agreat luni, în cadrul unei întrevederi, secretarul de stat Paula Pîrvănescu și Ullrich Sierau, primarul general din Dortmund, Germania.

Au fost discutate, de asemenea, modalități de cooperare în domenii precum tehnologia informației, construcții de mașini, logistică, cercetare-dezvoltare, inovare, creare de incubatoare și acceleratoare de start-up-uri.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a prezentat avantajele competitive ale României, principalele proiecte de infrastructură, care se pot realiza în parteneriat public-privat, precum și măsurile întreprinse de guvern pentru asigurarea unui climat economic stabil, facil și predictibil, în care intensificarea cooperării economice internaționale reprezintă o țintă de importanță majoră.

“Misiunile economice au o importanță foarte mare în dezvoltarea cooperării între regiuni pentru că pun reprezentanții mediului de business din cele două țări în contact direct, informarea realizându-se direct de la sursă, iar deciziile pentru colaborări pe termen lung pot fi luate imediat, direct,” a spus secretarul de stat Paula Pîrvănescu.

*

Germania este principalul partener comercial al României, deținând o pondere de 21,6% în totalul comerţului exterior şi 23% în totalul exporturilor României. În anul 2018 schimburile comerciale bilaterale au atins nivelul de 32,52 miliarde euro (+10,27% față de 2017), din care 15,56 miliarde euro exporturi româneşti (+8,43% față de 2017). Deficitul în relaţia cu Germania s-a redus de la 1,46 miliarde euro în 2016 la 785 milioane euro în 2018.

Din punct de vedere investiţional, Germania se plasează în prezent pe locul III, cu un capital social investit (investiții directe la nivelul lunii aprilie 2019) de 4,85 miliarde euro şi un număr de 22.942 firme investitoare. Conform statisticilor germane, investiţiile efective depăşesc 10 miliarde euro.

La finele anului 2018, volumul schimburilor comerciale dintre România și landul Renania de Nord-Westfalia a fost de 5,71 miliarde euro, din care export românesc în valoare de 2,99 miliarde euro și import în sumă de 2,72 miliarde euro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava