Comenzi MOPAN Suceava

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 14 martie, pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Paul Brummell.

Discuțiile au oferit prilejul unui amplu schimb de opinii privind stadiul și perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic și cu privire la comunitatea românească din Marea Britanie.

Cele două părți au reafirmat angajamentul de aprofundare a relației bilaterale privilegiate, a Parteneriatului Strategic, prin identificarea unor noi oportunități de acțiune sectorială. Prim-ministrul a salutat prezența importantă a investițiilor britanice pe piața din România și a arătat disponibilitatea de a dezvolta cooperarea în domenii cu valoare adăugată ridicată.

Un subiect important al discuțiilor l-au constituit relațiile româno-britanice în domeniul securității și apărării, precum și importanța colaborării bilaterale în scopul combaterii terorismului. Premierul român a salutat dinamica colaborării militare bilaterale și importanța cooperării dintre România și Marea Britanie în cadrul NATO.

În cadrul întrevederii,  șeful Executivului a subliniat importanța comunității românești din Marea Britanie și interesul Guvernului României pentru protecția drepturilor cetățenilor români. Totodată, a remarcat gradul ridicat de integrare a comunității românești în societatea britanică, precum și valoarea adăugată pe care aceasta o aduce economiei britanice.

Cei doi interlocutori au discutat într-o atmosferă cordială și alte teme de interes comun pentru perioada actuală, precum cea a Centenarului Marii Uniri.  În acest context, prim-ministrul Dăncilă a apreciat în mod deosebit buna cunoaștere de către ambasadorul Marii Britanii a istoriei, limbii și tradițiilor române, ilustrând un real interes pentru  spațiul românesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava