MOPAN Suceava

Ministrul Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO), condusă de președintele executiv Eric Stewart. Companiile americane se află la Bucureşti în perioada 26-27 iunie a.c., cu prilejul celei de a şaptea misiuni anuale de afaceri în România. La întâlnire au fost prezenți şi oficiali ai Ambasadei SUA la București.

Reprezentanţii companiilor americane au prezentat ministrului Oprea proiectele de investiţii pe care le derulează în România, precum și domeniile de interes pentru viitoare parteneriate. Din delegaţie au făcut parte atât investitori deja existenţi pe piaţa românească, cât şi companii noi, în căutare de oportunităţi de afaceri.

În cadrul discuțiilor, ministrul Ştefan-Radu Oprea a prezentat avantajele oferite de România oamenilor de afaceri, precum şi proiectele strategice în parteneriat public-privat selectate de Guvernul român pentru investitorii străini. Oficialul a transmis delegaţiei AMRO angajamentul executivului de la Bucureşti de a îmbunătăţi politicile publice pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor investitorilor străini.

„Invit investitorii americani la un dialog interactiv, astfel încât comunitatea americană de afaceri să primească mesaje corecte despre mediul economic românesc şi, împreună, să construim parteneriate benefice celor două medii de business în sectoare economice și domenii de interes”, a transmis Ştefan-Radu Oprea, în cadrul întâlnirii de miercuri.

Discuţiile au evidenţiat interesul american pentru domenii în care România are un potential important (energie), în domenii recomandate de expertiza românească (IT), precum şi în cercetare şi inovare, infrastructură, agricultură.

Ministrul Oprea a subliniat, de asemenea, interesul României pentru dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, amintind recenta participare a ţării noastre la Forumul de Investiţii SelectUSA, care a marcat un nou record de reprezentare, atât la nivel european, cât şi la nivel mondial.

Președintele executiv AMRO, Eric Stewart, l-a felicitat pe ministrul Oprea pentru mandatul de succes al României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Partenerii de dialog au convenit asupra necesităţii explorării oportunităţilor de parteneriate identificate în cadrul unor întâlniri B2B.

Din delegaţia AMRO au făcut parte reprezentanţi ai unor companii importante din mai multe domenii: agricultură, industria de apărare, energie, sănătate, transporturi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava