Concert pascal
MOPAN Suceava

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe Excelența Sa Talal Mansour Alhajeri, ambasadorul Statului Kuweit în România.

Cu prilejul întrevederii, cei doi oficiali au apreciat calitatea dialogului politic și evoluția relațiilor bilaterale.

Oaspetele kuweitian  a apreciat nivelul strâns al relațiilor dintre România și Kuweit şi a exprimat interesul țării sale de consolidare a parteneriatului actual, mai ales în domeniile economic și comercial, având în vedere potențialul de dezvoltare al colaborării bilaterale.

Șeful Executivului și-a exprimat interesul pentru stabilirea unui mecanism flexibil de cooperare între mediul de afaceri din România și cel kuweitian, care să includă o colaborare la nivelul camerelor de comerț si industrie din cele două state.

În cadrul discuțiilor au fost  identificate o serie de domenii care oferă oportunități de intensificare a cooperării bilaterale, între care: industria de apărare, IT&C, turismul și  agricultura.

Kuweitul este un partener cheie pentru România, în regiunea Golfului Persic.  Schimburile comerciale bilaterale au atins o cotă maximă în anul 2015 (79 milioane USD). Balanța Comercială este net excedentară, exporturile românești reprezentând 90% din volumul total al schimburilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava