Prim-ministru României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 24 septembrie 2019, cu ocazia vizitei de lucru în SUA, o întrevedere cu Secretarul General al OCDE, Angel Gurria. Întrevederea a prilejuit discutarea perspectivelor consolidării relațiilor dintre România și OCDE, pe fondul stadiului avansat al candidaturii României la Organizație.

Premierul a apreciat sprijinul acordat până acum de Secretarul General candidaturii țării noastre și a exprimat speranța pentru adoptarea cât mai rapidă a unei decizii a Consiliului OCDE cu privire la extindere.

De asemenea, șeful Executivului a arătat că România continuă să fie ferm dedicată obiectivului de aderare la OCDE – susținut de întreaga clasă politică și de toți actorii relevanți din societatea românească – și este pregătită să înceapă negocierile de aderare. În acest context, demnitarul român a subliniat evoluțiile economice pozitive din România, rezultatele programului de reforme al Guvernului și participarea activă a instituțiilor din țara noastră la activitățile, proiectele și programele structurilor OCDE, precum și la iniţiativele regionale şi globale ale Organizației. Aderarea la OCDE va constitui o modalitate suplimentară importantă de stimulare a reformelor din România, subsumată obiectivului creșterii bunăstării cetățenilor și va fi în beneficul companiilor care își desfășoară activitatea în țara noastră, a adăugat prim-ministrul Dăncilă.

Secretarul General Angel Gurria a evidențiat meritele candidaturii țării noastre, pledând pentru intensificarea cooperării dintre România și Organizație, care va consolida premisele pentru o decizie favorabilă privind invitația de aderare.

Informații suplimentare:

OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale.

OCDE îşi orientează activitatea în patru direcţii prioritare: (1) (re)stabilirea încrederii în piaţă prin eficientizarea şi nivelarea mecanismelor care o fac să funcţioneze; (2) îmbunătăţirea şi consolidarea politicilor fiscale naţionale; (3) promovarea inovaţiei în economie; (4) valorificarea capitalului uman prin capacitarea forţei de muncă. OCDE promovează, cu precădere, reforme structurale, o agendă socială axată pe combaterea inegalităţilor şi dezvoltarea durabilă.

Cei 36 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni – 24) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava