Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 12 septembrie 2018, pe Nasser Bourita, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Regatului Maroc, aflat în vizită în România.

În cadrul convorbirilor, a fost subliniat nivelul bun al relațiilor dintre România și Regatul Maroc atât în plan bilateral, cât și la nivelul organizațiilor internaționale.

Din perspectiva dinamicii pozitive înregistrate în relațiile economice bilaterale din ultima perioadă, ambele părți au pus accentul pe folosirea potențialului încă neexploatat al acestora, de natură să stimuleze schimburile economice. În acest sens, s-a discutat despre organizarea celei de-a 11-a reuniuni a Comisiei mixte româno-marocane de cooperare economică și tehnică la București, în 2019.

Cei doi demnitari au exprimat interesul pentru continuarea cooperării tradiționale în domeniul agriculturii dar și pentru dezvoltarea cooperării în domenii care pot crea valoare adăugată, precum cel al energiilor regenerabile sau digitalizării.

Premierul României și-a exprimat, totodată, convingerea că relațiile bilaterale vor putea fi mai bine sprijinite  prin contactele susținute la nivel înalt, dublate de consultări periodice la nivel de experți.

Ministrul afacerilor externe marocan a exprimat, cu această ocazie, susținerea, de către Regatul Maroc, a candidaturii României pentru un mandat de membru nepermanent în CS ONU, în perioada 2020-2021. În același timp, a lansat doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă  invitația de  a realiza o vizită în Regatul Maroc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava