MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 7 iulie 2018, la Sofia, o întrevedere cu Zoran Zaev, prim-ministrul R. Macedonia, cu prilejul participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China – 16+1.

În cadrul reuniunii, cei doi prim-miniștri au abordat subiecte de interes comun, precum stadiul cooperării bilaterale, integrarea europeană și euro-atlantică a R. Macedonia, precum și evoluțiile recente la nivel regional.

Şeful Executivului a reconfirmat sprijinul politic ferm al Guvernului României pentru parcursul european și euro-atlantic al R. Macedonia și disponibilitatea de a oferi asistență tehnică pentru procesele de aderare la Uniunea Europeană și la NATO. În context, premierul român a subliniat importanța pe care viitoarea Președinție română a Consiliului UE (semestrul I, 2019) o va acorda continuării politicii de extindere a UE, precum și dezvoltării relațiilor politice cu statele din Balcanii de Vest.

Premierul Dăncilă a adresat felicitări pentru recenta încheiere a acordului bilateral privind numele constituțional cu Grecia și a apreciat că acest pas istoric va deschide noi oportunități pentru R. Macedonia. De asemenea, a apreciat dinamismul cu care guvernul macedonean condus de premierul Zaev a reluat procesul de reforme pro-europene şi a exprimat convingerea că rezultatele concrete nu vor întârzia să apară. A exemplificat cu decizia recentă a Consiliului European pe care România a susţinut-o şi care reprezintă o încurajare în plus pentru continuarea reformelor.

Cei doi premieri au agreat să continue demersurile pentru creșterea frecvenței dialogului politic la nivel înalt și la nivel de lucru între România și Republica Macedonia. De asemenea, a fost subliniată deschiderea ambelor părți pentru aprofundarea cooperării sectoriale și a consolidării relației economice bilaterale, care trebuie să valorifice potențialul semnificativ existent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava