Concert pascal
MOPAN Suceava

În contextul participării la reuniunea statelor din Europa Centrală şi de Est şi China – „16+1” – , prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 7 iulie 2018, la Sofia, o întrevedere cu , președintele Consiliului de Miniştri din Bosnia şi Herţegovina.

Dialogul a reconfirmat interesul ambelor guverne pentru o dezvoltare accentuată a relațiilor bilaterale în perioada următoare și pentru promovarea cooperării în arii de interes comun. În cadrul întrevederii, cei doi premieri au trecut în revistă stadiul cooperării bilaterale și au discutat posibilitățile de dinamizare a acesteia în plan politic, economic și cultural. În context, au acordat o atenție deosebită consolidării cooperării economice, unde există un potențial considerabil, care trebuie valorificat pe deplin. De asemenea, s-a referit la extinderea cooperării sectoriale, la încurajarea dialogului între mediile de afaceri şi a propus organizarea unui forum economic.

Președintele Consiliului de Miniştri din Bosnia şi Herţegovina a transmis premierului român invitația de a efectua o vizită oficială în ţara sa.

Premierul român a reiterat, cu acest prilej, susţinerea fermă a țării noastre pentru avansarea Bosniei şi Herțegovinei pe calea aderării la UE și a reiterat angajamentul României de a acorda asistență tehnică în procesul de pregătire pentru aderare. Partea română a reconfirmat sprijinul pentru obiectivul european al Bosniei şi Herţegovinei, inclusiv în contextul în care România va deţine Președinția Consiliului UE în primul semestru al anului viitor. A încurajat continuarea implementării Agendei de Reforme, în contextul dezideratului autorităților de la Sarajevo de a obține statutul de candidat la aderarea la UE.

Totodată, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat deschiderea Guvernului român pentru a continua să împărtășească modalitățile cele mai potrivite pentru a sprijini Bosnia şi Herţegovina în intensificarea cooperării sale cu NATO, având în vedere importanța securității și stabilității în întreaga regiune

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava