MOPAN Suceava

În contextul participării la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele AIPAC, Morton Fridman, Directorul Executiv AIPAC, Howard Kohr, și directorul pentru relații internaționale al AIPAC, Stephen Schneider.

În cadrul convorbirilor, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evidențiat importanța pe care Parteneriatul Strategic cu Statele Unite o are pentru România, precum și atașamentul țării noastre pentru parteneriatul cu statul Israel. În același timp, a subliniat susținerea fermă de către România a unei relații transatlantice robuste, ca premisă esențială pentru asigurarea securității și prosperității comune. În context, premierul a evidențiat oportunitatea reprezentată de  exercitarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene pentru promovarea unei agende pozitive în relația transatlantică, bazată pe dialog și promovarea intereselor comune.

Premierul Viorica Dăncilă a reafirmat angajamentul României pentru combaterea antisemitismului, a xenofobiei și a oricăror alte forme de manifestare a intoleranței, acesta fiind parte a prioritățile Președinției române a  Consiliului Uniunii Europene. În continuare, șeful executivului a evocat evenimentele dedicate acestui subiect, organizate sub egida Președinției române a Consiliului UE la Bruxelles și București.

De asemenea a prezentat acțiunile Guvernului României care vizează păstrarea memoriei Holocaustului și combaterea negaționismului, menționând, între acestea, deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului la București, dar și dezvoltarea unor programe de studii asupra Holocaustului.

Liderii AIPAC și-au exprimat aprecierea pentru faptul că primul eveniment organizat de PRES RO, la Bruxelles, a fost dedicat luptei de combatere a antisemitismului si au lăudat măsurile Guvernului de la București cu privire la deschiderea unui Muzeu Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului și importanța pe care o acordă țara noastră promovării educației privind Holocaustul la nivelul întregii societăți românești.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava