MOPAN Suceava

În data de 23 februarie 2023, la Biroul Vamal Leușeni (Republica Moldova), a avut loc întrevederea dintre Președintele Autorității Vamale Române, domnul Bogdan-Lari Mihei și Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, domnul Igor Talmazan.

Cu ocazia întâlnirii, cei doi șefi ai administrațiilor vamale au discutat modalități concrete de consolidare a cooperării operative pentru fluidizarea traficului frontalier de mărfuri și pasageri și securizării fronierei comune, în vedere creșterii capacității celor două țări de a răspunde provocărilor actuale.

Astfel, subiectele de discuție s-au axat, în special, pe proiectele în desfășurare la birourile vamale situate la frontiera comună, proiecte care privesc modernizarea infrastructurii, eficientizarea schimbului de informații și a controlului vamal.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și aspecte tehnice cu privire la procedurile necesare înființării punctului vamal de frontieră Bumbăta, care va funcționa în subordinea Biroului vamal de frontieră Albița pentru traficul internațional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localitățile Bumbăta și Leova (Republica Moldova).

Întrevederea s-a încheiat cu o vizită comună la punctul de frontieră de la Albița, unde au fost analizate elementele existente de infrastructură, pentru a evalua la fața locului oportunitățile pe care le va oferi agenților economici controlul coordonat.

În spiritul intensificării cooperării pe subiecte de interes comun, părțile au agreat organizarea unor astfel de ședințe bilaterale în mod periodic, pentru a îmbunătăți mecanismele de conlucrare existente, în scopul fluidizării traficului de mărfuri și a eficientizării acțiunilor de prevenire și combatere a traficului ilicit transfrontalier.

“Fluidizarea traficului la frontiera dintre țara noastră și Republica Moldova este una dintre prioritățile Autorității Vamale Române. Semnarea, în data de 9 februarie 2023, a acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albița (România) – Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, a reprezentat un pas important în acest demers. În cadrul întâlnirii de astăzi am stabilit pași importanți care ne vor permite să folosim acest acord la adevăratul său potențial prin acționarea coordonată și mai eficientă în fața provocărilor actuale.”, a declarant dl. Bogdan-Mihei Lari, președintele Autorității Vamale Române.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava