Comenzi MOPAN Suceava
Lume, lume.. hai la targ

Prim-ministrul interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Republica Macedonia de Nord, Bujar Osmani, cu ocazia vizitei acestuia la București.

Cu acest prilej, au fost abordate aspecte legate de relația bilaterală, aderarea Republicii Macedonia de Nord la UE și cooperarea în cadrul NATO. Discuțiile au reconfirmat stadiul foarte bun al relațiilor bilaterale, precum și perspectivele de consolidare a acestora, cu sublinierea potențialului ridicat de cooperare în domeniul economic.

În ceea ce privește agenda europeană, prim-ministrul interimar Nicolae-Ionel Ciucă a reafirmat poziția României de susținere a politicii de extindere, politică cheie a UE, cu reală putere de transformare și cu beneficii privind stabilitatea și securitatea în vecinătatea directă. ”România va continua să fie un susținător activ și vocal al Republicii Macedonia de Nord în parcursul său european”, a precizat premierul interimar.

În acest sens, România va susține oportunitatea organizării, cât mai curând posibil, a unei Conferințe Interguvernamentale UE – Republica Macedonia de Nord privind începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a acestei țări.

De asemenea, prim-ministrul interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, a salutat aderarea formală a Republicii Macedonia de Nord la NATO și a evocat perspectivele unei cooperări cât mai strânse în cadrul Alianței. Totodată, premierul interimar și-a exprimat speranța că, odată depășite dificultățile legate de pandemie, vor fi consolidate și extinse schimburile economice și comerciale dintre cele două state.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava