MOPAN Suceava

Astăzi, 11 octombrie 2018, prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Republicii Coreea, domnul Moon Hee-sang.

Convorbirile, desfășurate într-o atmosferă cordială, au atins o gamă largă de subiecte de pe agenda relațiilor bilaterale. Prim-ministrul român a salutat vizita înaltului demnitar coreean, care confirmă dinamica pozitivă a dialogului politic bilateral, atât pe linie guvernamentală, cât și parlamentară. Șeful Executivului a evidențiat atenția deosebită pe care Guvernul român o acordă implementării Parteneriatului Strategic dintre România și R. Coreea, încheiat în anul 2008, în toate domeniile sale prioritare, cu accent pe promovarea cooperării economice. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat interesul pentru concretizarea unor proiecte investiționale ale companiilor sud-coreene în România. În acest context, a arătat că, pe de o parte, ritmul înalt de creștere al economiei românești, atractivitatea mediului investițional și, pe de altă parte, economia în expansiune a Republicii Coreea, precum și cadrul favorabil conferit de Acordul de Liber Schimb UE – R. Coreea creează oportunități pentru o cooperare consolidată în planul comerțului și investițiilor.

Șeful Executivului a evidențiat, de asemenea, buna cooperare a celor două state în forurile multilaterale, exprimând aprecierea pentru sprijinul pe care R. Coreea îl acordă candidaturii României pentru aderarea la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Totodată, în contextul viitoarei Președinții a Consiliului UE, a reafirmat angajamentul României de a sprijini consolidarea cooperării UE – Republica Coreea.

Președintele Adunării Parlamentare a Republicii Coreea vizitează România, la invitația președintelui Senatului României, în perioada 10-13 octombrie 2018, în contextul marcării a 10 ani de la instituirea Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea. România a fost prima țară din UE care a stabilit relaţii la acest nivel cu Republica Coreea, la 8 septembrie 2008. Republica Coreea a fost primul stat din Asia cu care țara noastră a stabilit relaţii de parteneriat și rămâne, până astăzi, singurul partener strategic al României din Asia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava