MOPAN Suceava

În contextul vizitei la Bruxelles, prim-ministrul Ludovic Orban a avut miercuri, 8 ianuarie 2020, o întrevedere cu membrii români în Parlamentul European. Dialogul cu aceștia a vizat evoluțiile în raport cu agenda europeană curentă, în contextul începutului unui nou ciclu instituțional și în perspectiva avansării de noi propuneri legislative în perioada următoare.

Cu această ocazie, premierul Ludovic Orban a adresat felicitări membrilor români în Parlamentul European pentru pozițiile obținute în structurile acestui for instituțional, precum și pentru activitatea desfășurată până în prezent în acest cadru. A exprimat încrederea că europarlamentarii români vor putea contribui substanțial și activ la promovarea eficientă a intereselor cetățenilor români în raport cu agenda europeană, astfel încât deciziile agreate în cadrul UE să reflecte, de o manieră echilibrată, specificul societății românești și interesul de dezvoltare socio-economică a acesteia.

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis membrilor români din Parlamentul European disponibilitatea deplină a Guvernului României pentru menținerea unui dialog permanent și pentru cooperare deschisă, pe baze permanente, care să contribuie la o promovare eficientă a elementelor de interes prioritar pentru România în raport cu dosarele europene active pe agenda europeană.

Punctual, premierul României a făcut referire la o serie de dosare care generează implicații majore pe un întreg palier de politici la nivel UE și național. Astfel, a subliniat importanța negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, evidențiind rolul Parlamentului European în finalizarea propunerilor sectoriale aferente noului buget, perspectiva discuțiilor privind Pactul Ecologic European, în contextul în care impactul pe care acesta îl va genera trebuie dublat de instrumentele adecvate de sprijin, adaptate realităților din fiecare stat membru. A menționat, totodată, negocierile privind relațiile viitoare dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, evidențiind importanța asigurării unui cadru cuprinzător care să reflecte caracterul prioritar al acestor relații, inclusiv aspectele vizând drepturile cetățenilor. A făcut referire și la importanța menținerii unei atenții sporite asupra evoluțiilor privind politica de extindere și a celor din Vecinătatea Estică, cu accent asupra situației din Republica Moldova.

Prim-ministrul Ludovic Orban și europarlamentarii prezenți la întâlnire au avut un schimb substanțial de vederi asupra acestor dosare și asupra altor aspecte de interes ale agendei europene. În final, șeful Executivului român a făcut apel la menținerea unei coordonări strânse între europarlamentarii români, indiferent de culoarea politică, pentru realizarea cât mai eficientă a obiectivelor naționale ale României în cadrul UE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava