MOPAN Suceava

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi, 14 februarie 2020, în marja Conferinței de Securitate de la München, o întrevedere cu omologul georgian, Giorgi Gakharia.

Discuțiile s-au concentrat asupra stadiului actual și al perspectivelor relațiilor bilaterale, cu accent pe dezvoltarea cooperării economice, inclusiv în sfera conectivității, precum și pe relațiile Georgiei cu Uniunea Europeană și NATO.

Prim-ministrul României a reliefat satisfacția pentru relațiile speciale dintre România și Georgia, care au perspectiva de a fi ridicate la nivel de parteneriat strategic.

Înaltul oficial român a evidențiat importanța consolidării cooperării economice bilaterale, prin diversificarea schimburilor comerciale și transpunerea în realitate a unor proiecte concrete, cum sunt cele în domeniul conectivității. Premierul Orban a mulțumit pentru implicarea activă a Georgiei în proiectul Rutei de transport de mărfuri Marea Neagră – Marea Caspică, subliniind că România contează, și în viitor, pe sprijinul părții georgiene în demersurile legate de acest proiect. La rândul său, premierul georgian a subliniat că, pentru Georgia, România este poarta de acces spre Europa Centrală și de Vest, așa cum pentru România, Georgia poate juca un rol similar pentru accesul pe piețele estice.

În acest context, a fost subliniată, de către ambii premieri, importanța asigurării legăturii permanente între Constanța și porturile georgiene, de natură să impulsioneze schimburile comerciale bilaterale.

Prim-ministrul Ludovic Orban a reiterat susținerea României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei. Premierul a asigurat că România va continua să sprijine activ acest proces, cu utilizarea instrumentelor disponibile atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și NATO. De asemenea, a reiterat sprijinul pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei, în granițele sale recunoscute internațional.

La rândul său, premierul georgian a mulțumit în mod deosebit premierului Orban pentru sprijinul României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, precum și pentru susținerea integrității teritoriale și a suveranității țării sale.

Cei doi premieri au discutat, totodată, despre cooperarea regională, cu accent pe activitatea Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, a cărei președinție-in-exercițiu este deținută în prezent de către România.

Prim-ministrul georgian a adresat o invitație premierului Orban de a efectua o vizită în Georgia, pe care premierul român a acceptat-o cu plăcere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava