MOPAN Suceava

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu comisarul european pentru Politica regională, Corina Crețu, în cadrul vizitei la Bruxelles.  Întâlnirea a avut loc în continuarea discuțiilor din 30 ianuarie 2018, de la București, dintre prim-ministrul și comisarul european și în contextul menținerii unui dialog cât mai activ al Guvernului României cu Comisia Europeană referitor la gestionarea fondurilor europene.

Premierul a prezentat măsurile pe care Guvernul României le are în vedere pentru a facilita o absorbție cât mai bună a fondurilor europene și a beneficia cât mai mult de oportunitățile de finanțare pe care acestea le oferă. Totodată, a prezentat stadiul procesului de desemnare, îndeplinirea condiționalităților, demararea implementării programelor și evitarea riscurilor de dezangajare, care se mențin încă ridicate pentru anumite programe. O atenție deosebită a fost acordată proiectelor privind spitalele regionale.

În cursul întrevederii, a fost agreată crearea unui unui grup de lucru pentru simplificare, în vederea creșterii ratei de absorție a fondurilor europene în România.

Un subiect important pe agenda discuțiilor l-a constituit și viitorul Cadru Financiar Multianual al UE post-2020, în contextul publicării recente de către Comisia Europeană a unei comunicări pe acest subiect. A fost evidențiată importanța majoră pentru România a acestui dosar, inclusiv din perspectiva obiectivelor pe durata Președinției Consiliului UE, în prima jumătate a anului 2019.

Cei doi oficiali și-au exprimat speranța că negocierile de la nivelul Uniunii Europene vor conduce la soluții care să acomodeze de o manieră echilibrată atât noile, cât și vechile priorități ale Uniunii, fiind accentuată importanța păstrării unui rol și a unor alocări importante pentru politica de coeziune în viitorul buget, principala politică investițională a Uniunii, care a avut și continuă să aibă o contribuție majoră la reducerea diferențelor de dezvoltare în interiorul Uniunii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava