MOPAN Suceava

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu miniștrii afacerilor externe din Republica Polonă, Jacek Czaputowicz, Republica Turcia, Mevlüt Çavușoğlu cu ocazia participării acestora la consultările trilaterale Polonia-România-Turcia, care au avut loc în cursul zilei la București. La întrevedere a participat, de asemenea, și român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

Discuțiile s-au concentrat asupra contribuției celor trei state la asigurarea securităţii regionale şi euro-atlantice, cu accent asupra priorităţilor NATO în actualul context internațional.

Premierul Viorica Dăncilă a evocat activitățile derulate la nivelul Guvernului și al ministerelor de specialitate pentru a se asigura o participare substanțială și permanentă a României la îndeplinirea obiectivelor și misiunilor Alianţei. Având în vedere diversitatea noilor riscuri și provocări la adresa securității, a subliniat angajamentul ferm al autorităților române de a-și îndeplini obligațiile asumate cu privire la întărirea capacității de descurajare și apărare a NATO, susținerea programelor de asistență destinate statelor partenere şi participării la eforturile internaționale de combatere terorismului. S-a referit în acest context la importanţa stabilităţii şi securităţii în Balcanii de Vest şi regiunea Mării Negre.

Premierul României a subliniat de asemenea importanţa solidarităţii şi unităţii membrilor NATO, precum şi responsabilitatea comună a acestora de asigura resursele necesare pentru ca Alianţa să continuă să răspundă eficient  ameninţărilor şi provocărilor de securitate actuale. A menţionat eforturile semnificative şi progresele substanţiale înregistrate de România în creşterea bugetului apărării şi modernizarea forţelor armate, precum şi în consolidarea rezilienţei naţionale, conform angajamentelor asumate la nivel aliat în 2014.

Premierul Dăncilă a exprimat dorinţa României de a continua o cooperare strânsă cu Polonia şi Turcia, în vederea promovării obiectivelor de securitate comune la nivel regional şi aliat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava