MOPAN Suceava

În cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară astăzi, 15 octombrie, la Ankara, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Rifat Hisarciklioğlu, președintele Uniunii camerelor de comerț, industrie și burselor din Turcia.

Premierul român a salutat cooperarea economică dinamică dintre România și Republica Turcia, axă prioritară a Parteneriatului strategic. Șeful Executivului a remarcat datele schimburilor bilaterale, care plasează Turcia ca primul partener comercial al României în afara UE, al 5-lea în plan global și al 3-lea investitor în ceea ce privește numărul de companii prezente în mediul de afaceri românesc. Schimburile bilaterale s-au situat în ultimii ani pe o tendință ascendentă, cu un nivel anual care a depășit pragul de 5 miliarde de euro la sfârșitul anului 2017 și cu perspectiva depășirii acestui prag, pe baza indicatorilor din anul 2018. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost analizate posibilitățile de valorificare a potențialului schimburilor bilaterale pe domenii de interes comun.

Cele două părți au salutat dinamica dialogului sectorial, care se desfășoară la diferite niveluri între reprezentanții mediului de afaceri din România și Turcia. Organizarea, până la sfârșitul anului 2018, a celei de-a XXVII-a reuniuni a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică și a forumului destinat oamenilor de afaceri va imprima o nouă dinamică relațiilor economice.

De asemenea, a fost subliniată experiența pozitivă de cooperare dintre România și Turcia în implementarea proiectelor comune la Marea Neagră, în cadrul Programului operațional comun ”Bazinul Mării Negre”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava