Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale din Republica Macedonia de Nord, Radmila Sekerinska-Jankovska, aflată în vizită la București.

Cei doi oficiali au apreciat dialogul politic bilateral din ultima perioadă, amintind recentele contactele la nivel de prim-ministru, viceprim-ministru și ministru al afacerilor de externe. De asemenea, au exprimat satisfacția față de creșterea constantă a schimburilor comerciale dintre România și Republica Macedonia de Nord, arătând că, dat fiind potențialul economic al celor două state, există încă posibilitatea dezvoltării acestora.

În ceea ce privește relațiile în domeniul apărării, premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat convingerea că acestea se vor intensifica în continuare, ca urmare a dialogului direct între cei doi miniștri ai apărării.

Pe agenda de discuții a întrevederii s-a regăsit, de asemenea, tema parcursului european și euro-atlantic al Republicii Macedonia de Nord. Cu referire la acest subiect, șeful Executivului român a arătat că România a fost unul dintre primele state care au ratificat protocolul de aderare la NATO al Macedoniei de Nord (martie 2019) și s-a arătat încrezătoare că cele două state vor avea o cooperare excelentă în cadrul Alianței. Totodată, a evidențiat atenția acordată de România extinderii Uniunii Europene pe perioada exercitării mandatului Președinției Consiliului și a reafirmat sprijinul ferm acordat Macedoniei de Nord în parcursul său european

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava