MOPAN Suceava

Aflată la Washington, cu ocazia participării la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere bilaterală cu Daniel S. Mariaschin, director executiv și vicepreședinte executiv al B’nai B’rith International.

Cei doi oficiali au avut o primă întrevedere luna trecută la Bruxelles, în marja conferinței Lupta împotriva antisemitismului: ”o abordare comună pentru o mai bună protecție a comunităților evreiești din Europa – de la politici la acțiuni”, eveniment la nivel înalt al Președinției române a Consiliului UE.

În cadrul acestei întrevederi, au fost aprofundate aspecte privind rolul activ asumat de România în combaterea fenomenului antisemitismului la nivel internațional, prin dezvoltarea unor instrumente eficiente de descurajare a discriminării, discursului care incită la ură, a actelor de agresiune cu motivație antisemită. De asemenea, cei doi oficiali au subliniat importanța măsurilor de educare și sensibilizare a tinerei generații.

În cadrul întrevederii, s-a discutat despre relațiile româno-americane și importanța aprofundării Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Daniel S. Mariaschin a adus în discuție și contribuția evreilor originari din România la consolidarea relațiilor dintre țara noastră și Statul Israel, dar și dintre România și Statele Unite ale Americii.

Directorul executiv și vicepreședinte executiv al B’nai B’rith International a salutat prezenta prim-ministrului României la Conferința AIPAC și a lăudat intenția Guvernului de la București de a deschide Muzeul Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului din România, cu sprijinul Israelului și al Institutului Yad Vashem, exprimându-și susținerea față de acest proiect. Totodată, a apreciat constituirea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel și rezultatele obținute de aceasta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava